ALMANYA
Gündem

Almanya’da Salgın Durdurulamıyor: İlk Şehirler ‘El Freni’ni Çekti

Almanya’da salgın durdurulamazken, başta Hamburg olmak üzere ilk şehirler, “acil fren” uygulamasına geçme kararı aldı.
19 Mart 2021
Almanya’nın birçok şehrinde “el freni” uygulamasına geçiliyor.

Almanya’da salgın durdurulamazken, ülkede ilk şehirler “acil fren” uygulamasını geçti. Buna göre birçok şehirde, vakaların son günlerde tekrardan hızlı bir şekilde artması nedeniyle önlemleri tekrardan sıkılaştırma kararı alındı. Hamburg şehrinde de gerçekleştirilen gevşeme uygulamalarının geri alınacağı açıklandı. Buna göre cumartesi gününden itibaren sosyal temas kısıtlamalarının sertleştirileceği aktarıldı. Ayrıca randevulu alışveriş uygulamasının da sonlandırılacağı belirtildi. Hamburg’da son olarak her 100 bin kişide 108,6 vaka tespit edilmişti.

Almanya’da Salgın Durdurulamıyor

Başkent Berlin’de ise henüz “acil fren” uygulamasına geçilmezken, Belediye Başkanı Michael Müller, bunun gelecek günlerde gerçekleşebileceği yönünde sinyaller verdi. Müller, “Sayılar bambaşka bir dilde konuşuyor ve bizim buna gelecek günlerde kesinlikle reaksiyon göstermemiz gerek ve göstereceğiz de.” ifadelerini kullandı.

Hessen eyaletinde de gevşemeye gidilmeyeceği açıklandı. Hessen Eyalet Başkanı Volkfer Bouffier, konuyla ilgili, “Çok dinamik bir gidişat söz konusu. Üçüncü dalga gelmiş durumda.” diye konuştu.

Bavyera eyaletinde de daha fazla gevşemenin söz konusu olmayacağı açıklandı. Buna göre eyalette tiyatro, sinema ve konser salonları kapalı tutulmaya devam edecek. Ayrıca Eyalet Başbakanı Markus Söder, gelecek dönemde kesinlikle el frenini çekmek istediğini açıkladı.

“ACİL FREN”

Almanya’da salgın ile ilgili son olarak Başbakanı Angela Merkel’in eyalet başbakanlarıyla video konferans yoluyla yaptığı toplantıda son durum değerlendirilmiş ve kademeli normalleşmeye ilişkin kararlar alınmıştı. Açıklanan bildiriye göre, mevcut tedbirlerin genel itibariyle 28 Mart’a kadar geçerli olacağı belirtilmişti. Tüm normalleşme adımlarında son 7 günde 100 bin kişide yeni vaka sayıları üst üste 3 günde 100’ün üzerinde çıkması durumunda ise “acil fren”e basılacağı ve 7 Mart’tan önce geçerli olan tedbirlerin uygulanacağı açıklanmıştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş