IRKÇILIK
Gündem

Alman Marketler Zinciri Aldi Irkçılığa Maruz Kalan Müşteriden Özür Diledi

Almanya’nın başkenti Berlin’de Gana kökenli bir Alman vatandaşının alışveriş yaptığı marketler zinciri Aldi’de ırkçı hakaretlere maruz kaldığı ortaya çıktı.
25 Nisan 2021
@Shutterstock

Almanya’nın başkenti Berlin’de Gana kökenli bir Alman vatandaşı alışveriş yaptığı Alman marketler zinciri Aldi’de ırkçı hakaretlere maruz kaldığını ve market müdürü tarafından dışarı attırıldığını iddia etti. Aldi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise “Müşterimiz ile iletişime geçtik ve kendisinden özür diledik. Irkçılık kabul edilemez.” ifadelerine yer verilirken, görüntülerde bahsi geçen market müdürünün işine son verildiği açıklandı.

“IRKÇILIK TOPLUMU ZEHİRLİYOR”

Açıklamada ayrıca marketler zincirinde 80 farklı etnik kökene sahip çalışanın olduğu kaydedilirken, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu dönemde, ırkçılığın toplumu zehirlediği ve çeşitliliğe zarar verdiği de ifade edildi.

IRKÇI SÖYLEMLERE MÜŞTERİLERDEN DESTEK

Gana kökenli dansçı Prince Ofori sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aldi gıda marketleri zincirinin Berlin-Neukölln şubesine alışverişe gittiği sırada, 71 yaşındaki bir müşteri tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldığı ve oradaki diğer müşterilerin de bu hakaretlere destek verdiği görülüyor.

IRKÇI HAKARETE UĞRAYAN MÜŞTERİ MARKET MÜDÜRÜ TARAFINDAN DIŞARI ATTIRILDI

Ofori paylaşımında “N…küsse” (zenci öpücüğü) adıyla satılan, ancak daha sonra ırkçı söylem içerdiği için Almanya’da adı “çikolata öpücüğü” (Alm: Schokoküsse) olarak değiştirilen şekerlemeye 71 yaşındaki bir müşteri ısrarla “zenci öpücüğü” dediği için aralarında tartışma çıktığını belirterek, bunun ırkçı bir ifade olduğunu ve bu nedenle söz konusu terimi kullanmaması için uyardığını anlatıyor. Ofori tartışma sırasında market müdürünün gelerek kendisini dışarı attırdığını belirtti ve şikayetçi olduğunu ifade etti. (AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş