Sosyal Yardım
Toplum

Almanya’da Müslümanlar Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Zorlu pandemi şartları dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, Almanya'da yaşayan Müslümanları da ramazan ayında özellikle ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunmaktan alıkoymadı.
25 Nisan 2021
@camiahaber

Zorlu pandemi şartları Almanya’da yaşayan Müslümanları ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunmaktan alıkoymadı. Ramazan ayında camilerde özellikle mültecilere, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine yardımlar sürüyor.

“Ramazanda Yanınızda”

IGMG Rhein Neckar Saar bölgesinin Walldorf şubesi “Ramazanda Yanınızda” sloganıyla başta ihtiyaç sahiplerine ve mültecilere verilmek üzere gıda paketleri hazırlayarak Tafel Walldorf e.V. adlı yerel bir yardım derneğine teslim etti. Dernek yöneticisi Hans Klemm, çok sayıda mültecinin özellikle Kovid-19 salgınından etkilendiğini ve yardıma muhtaç olduğunu belirtti.

ÜYELERE RAMAZAN PAKETİ

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Herne Wanne-Eickel şehrinde bulunan İslam Toplumu Herne 2 (IGH) Camii‘nde “Üyelere Ramazan Paketi” adı altında ramazan ayı boyunca cemaate hediye paketleri dağıtılıyor. Cemiyet yöneticileri bu vesileyle cemaati görüp, hasbihal etmenin mutluluğunu yaşıyor.

GEÇİCİ BARINMA EVLERİNE İFTARİYELİKLER ULAŞTIRILIYOR

Almanya’nın Bremen şehrinde bulunan Dr. Zeynel Abidin Camii’nde toplanan yardımlarla iki mülteci ailenin 30 günlük iftar masrafı karşılanıyor. IGMG Bremen Blumenthal şubesinde her gün iki kişi tarafından iftar menüsü hazırlanıyor. İftariyelikler geçici barınma evlerinde kalan iki mülteci aileye ve 7 mülteci gence ulaştırılıyor.

MÜSLÜMAN KADINLARDAN İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİNE İFTAR DAVETİ

IGMG Rhein Neckar-Saar bölgesinde İlahiyat Meslek Okulu (Bemuf) öğrencilerine iftar verildi. Worms Kadınlar Teşkilatı’nın 70 öğrenciye verdiği iftar yemeğine dair açıklamada bulunan Worms Kadınlar Teşkilatı Başkanı Nesibe Zennure Ölmez, “Okuyan öğrencilerin ev yemeklerini özlemiş olabileceklerini düşündük. Ailelerinden uzaktalar, onları sevindirmek istedik.” dedi.

Ramazanda KENT MEYDANINDA SICAK YEMEK DAĞITIMI

IGMG Köln Bölgesine bağlı Opladen Merkez Camii’nin Kadınlar Teşkilatı, yerel yardım kuruluşları işbirliği ile Leverkusen kent meydanına stant kurarak sıcak yemek dağıttı. Yaklaşık 60 evsize yemek dağıttıklarını belirten Opladen Merkez Cami Kadınlar Teşkilatı Kurumsal iletişim  Başkanı Sultan Can, “İnanç ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıttık. Bayramda da yerel kuruluşlar ile daha geniş çalışmalarımız olacak. Bu etkinlik kentte yaşayan Müslümanların çok dinli ve çok kültürlü toplum ile uyum içerisinde olduğunu bir kez daha gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da Ramazan

Almanya’da bu yıl da yine pandemi şartları altında bazı bölgelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle bazı camilerde teravih namazlarını kılmak mümkün değil hatta kimi yerlerde yatsı ve akşam namazları bile bu uygulamadan etkileniyor. Ramazan ayında toplu iftar yemeklerinin ikram edilmesi, bu sene de mümkün değil. (fy)

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş