Gündem

Almanya Aşı Önceliği Sıralamasını Haziranda Kaldırmayı Planlıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı devam eden aşı kampanyasındaki öncelik sıralamasının en geç haziran ayında kaldırılabileceğini söyledi. Ayrıca, aşı olanlarla, kovid-19 hastalığını geçirenlere bazı kısıtlamaların kaldırılmasında anlaşaya varıldı.
27 Nisan 2021
Almanya'da kovid-19'a karşı devam eden aşı öncelik sıralaması en geç haziran ayında kaldırılabilecek ve aşı olanlarla, kovid-19 hastalığını geçirenlere bazı kısıtlamalar kaldırılacak. @ard

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı devam eden aşı kampanyasındaki öncelik sıralamasının en geç haziran ayında kaldırılabileceğini söyledi.

Merkel Eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantı sonrası Berlin’e hukûmet eden Belediye Başbakanı Michael Müller ve Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder ile ortak basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel aşı merkezlerinin yanı sıra kampanyaya katılan aile doktorlarına gelecek dönemde verilecek aşı sayısının da artacağını ifade etti.

Aşı Önceliği Haziran Ayında Kalkabilir

Birçok eyalette aşı kampanyasında öncelik sıralamasında birinci ve ikinci grupta olanlara aşı yapıldığına işaret eden Merkel, üçüncü gruptakilere de ilk aşının mayıs ayında uygulanmasının beklenildiğini kaydetti.

Merkel, “Böylelikle, ne kadar aşı dozu geleceğine bağlı olarak en geç haziran ayında aşı önceliği sıralamasını kaldırılabiliriz. Bu, herkesin hemen aşı olabileceği anlamına gelmiyor, ancak o zamandan itibaren aşı randevusu almaya çalışabilirler.” şeklinde konuştu.

Rus Sputnik V Aşısı

Toplantıda, Rusya’nın Sputnik V aşısının tedarik edilmesi konusunun da ele alındığını aktaran Merkel, Avrupa İlaç Ajansının (EMA) bu aşıya onay verdikten sora, Sputnik V aşısı satın almak mantıklı olacağını da söyledi. Merkel, “Belgeler henüz tamamlanmadı. Belgeler henüz onay için yeterli değil.” dedi.

Asi Olanlara Kısıtlamalar Kalkalacak

Başbaan Merkel eyalet başbakanları ile yapılan toplantıda aşı olanlarla, koid-19 geçirerek sağlığına kavuşan kişiler için bazı kısılamaların, örneğin alışveriş ve kuaförlerde hızlı test şartının kaldırılması hususunda anlaşmaya varıldığını ancak, bunun için Enfeksiyonla Mücadele Yasasıyla ilgili bir genelgenin kabul edilmesi gerektiğini söyledi. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş