Toplum

Yaşlılar ve Muhtaçlara Ramazan Yardımları Devam Ediyor

Avrupa’da yaşayan Müslümanlar ramazan ayında camilerde hazırlanan yemek ve iftarlık paketleri özellikle mültecilere, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam ediyor.
28 Nisan 2021
Ramazanda camiler ihtiyaç sahipleri ve yaşlılara yardımlarını ulaştırıyor.

Avrupa’da Müslümanlar ramazanda çalışmalarına hız verdi, bilhassa dağıtılan iftarlık gıda yardımları büyük ilgi görüyor.  Hollanda’da Schiedam Yıldız İslam Merkezi ramazan ayı boyunca Schiedam ve Rotterdam’da bulunan ihtiyaç sahiplerine iftariyelik paket dağıtıyor. Pandemiden önce camide iftar imkânı sunan cemiyet, bu yıl ihtiyaç sahiplerinin kolaylıkla yemek yapabileceği kumanyaların dağıtımını gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili olarak Camia’ya konuşan Cemiyet Başkan Yardımcısı “Bu sene camimizde iftar yapamadığımız için iftar paketleri dağıtmaya karar verdik. İftar paketleri Hollanda’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine  dağıtılıyor ve çoğunluğu hızlıca pişirebilen kuru gıdadan oluşuyor.” dedi.

KREFELD’de günlük 200 kişilik iftar

Düsseldorf Krefeld Hacı Bayram Veli Camii de bu yıl günlük olarak 200 kişilik yemeği hazırlıyor. Hazırlanan yemekler ihtiyaç sahibi 80 aileye dağıtılıyor. Dağıtımlar 6 arabayla yapılırken her arabada 2 kişi dağıtımı gerçekleştiriyor. Cami yetkilileri ihtiyaç sahibi ailelere ramazanda destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, yapılan faaliyetin aileler ve halk arasında konuşularak duyulmasından dolayı her geçen gün daha fazla talep aldıklarını belirttileri.

Konuyla ilgili bilgi veren cami idarecilerinden Günay Topaloğlu artan talepten dolayı camide fazlaca yemek yapıldığını söyledi. Krefeld Hacı Bayram Veli Camii’nde hazırlanan yemekler ailere dağıtıldıktan sonra fazla olanları camide kalıyor ve o yemeklerde üniversite öğrencileri ve mültecilere dağıtılıyor.

YAŞLILARA RAMAZAN YARDIMI BU YIL DA SÜRÜYOR

Geleneksel ramazan iftar çadırını 15 yılı aşkın bir zamandır düzenli bir şekilde kurarak ortalama günlük 120- 150 kişi ağırlayan Bremen Mevlana Delmenhorst Şubesi bu yıl iftar yemeklerini evlere götürüyor.

Ahmet Arslan çalışmayı şöyle aktardı: “Geleneksel ramazan iftar çadırımızın etkinliği şehrimizde siyaset ve değişik kurumlarda çok ilgiyle karşılanıyordu hatta Delmenhorst dışında da takip ediliyordu. Geçmiş yıllardaki ramazan iftar etkinliğimize eski Cumhurbaşkanı Cristian Wulff, Entegrasyon ve Göç Bakanı Aydan Özoğuz gibi birçok siyasetçi katılmıştı. Geçen yıldan itibaren Pandemi süresinin başlamasından dolayı bu etkinliklerimizi bu seviyede ve düzeyde gerçekleştiremiyoruz.  Geçen yıl tüm yönetim birimleri olarak istişare ederek ramazanın şuuruna uygun bir şekilde bir hizmet sunmaya karar verdik. Özümüzü temsil eden sevgi, saygı yardımlaşma gibi değerlerin ön plana çıkması üzerine olması gerekiyordu. Kararımız, cemiyetimizde ve yakın çevremizde bulunan yaşlı dul bayan ve erkek yalnız yaşayan büyüklerimizi tespit etmek ve onlara iftar yemek paketlerimizi ulaştırmak oldu. İlk etapta isim, adres ve telefon listeleri oluşturduk. Kendilerini arayıp ve ziyaret ederek böyle hizmeti kendilerine ramazan ayı boyunca hafta sonları cumartesi pazar günleri olacağını bildirdik. Böylece 40 tane adresi tespit ettik. Hepsi de alçakgönüllülükle ‘ne gerek vardı, Daha muhtaç olan insanlarda vardır.’ gibi ifadeleri kullandı. Bizim amacımız o insanlarımıza sadece yemek dağıtmak değildi. Amacımız onlara varlıklarını farkında olduğumuzu ve vefa borcumuzun olduğunu iletmekti. Çünkü cemiyetimizin varlığı onların yıllar evvel ön çalışmalarından fedakarlıklarından oluşmuştu. Bu bilinçle bütün birimlerimiz, ana teşkilat Kadınlar Teşkilatı ve Gençlik Teşkilatları katkıda bulunuyor.  Bu hizmetten geçen sene çok olumlu geri dönümler aldık ve bu yılda devam etmeye karar verdik. Bu kampanyamıza destek veren herkesten Allah razı olsun.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş