Toplum

Hollanda’da Ramazan Ayında 11 bin İftar Paketi Dağıtıldı

 İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey ve Güney Hollanda Bölgeleri ramazan ayı boyunca yaşlıların ve ihtiyaç sahiplerine iftar yemekleri ulaştırdı. Worms Cemiyeti de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı dağıtırken Hamburg Bölgesi en eski üyeleri ziyaret ederek hasbihâl etti.
17 Mayıs 2021
Ramazanda iftarlıklar dağıtımı Hollanda ve Almanya'da devam etti.

İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey ve Güney Hollanda Bölgeleri (Millî Görüş Kuzey Hollanda ve Hollanda İslam Federasyonu) ramazan ayında 11.000’den fazla Hollanda sakini ve muhtaç kişiye iftar yemeği sağladı. İki bölge tarafından yapılan Hollandaca ortak basın açıklamasında “Ramazan yılın en önemli anıdır.” denildi. Ramazanın oruç tutmaktan daha fazlası olduğunu dikkat çekilen açıklamada bu bir ayın tefekkür ve ibadetle dolu olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra ramazanın birliktelik ve hayırseverlik yönüne dikkat çekilerek “En önemli şeylerden biri de toplumda başkalarına ve yardıma ihtiyacı olanlarla ilgilenmektir.” denildi.

50 şubedeki gönüllülerin her gün bir araya gelerek  yemek hazırladıkları ve bunları yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarına dikkat çekildi.

Kuzey Hollanda iftarlıkların dağıtımına zaman zaman Bölge Başkanı Mustafa Hamurcu da iştirak etti.

Worms’ta Kumanya Bağışı

Rhein-Neckar-Saar Bölgesi Worms IGMG Fatih Camii ramazanda 600 kumanya paketi hazırlayarak dağıttı.  Konuyla ilgili olarak camia’ya konuşan bölge idarecilerinden Cihan Ölmez  “IGMG Fatih Camii, dokuz yılı aşkın süredir ramazan ayında Worms ve çevresindeki tüm vatandaşlara ortak ramazan çadırı düzenliyordu. 30 gün boyunca her gün 400’den fazla kişi için yemek pişiriliyordu. Farklı milletlerden, kültürlerden ve türlü inançlardan insanlar bir arada oturur ve birlikte olmanın tadını çıkarırdı. Korona salgını ve buna bağlı kısıtlamalar nedeniyle ramazan çadırını iptal edilmek zorunda kaldık. Cemaatimiz ve  yönetim kurulumuz dan gelen talep üzerine maddi bağışların gıda bağışları olarak ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 600 gıda paketi düzenlenmesi gibi bir proje geliştirildi.”dedi. Cami Başkanı Uğur Yücel, “Özellikle ramazan ayında Müslümanların komşularını önemsemesi ve onlarla ilgilenilmesi bizim için önemlidir.” dedi.

Projenin çok olumlu tepkiler aldığı vurgulandı. İlk etapta 30 Nisan 2021 Cuma günü Worms Tafel’de ihtiyaç sahiplerine ilk adımda 150 gıda paketi teslim edildi, bir sonraki devirde 7 Mayıs, 21 Mayıs’ta paketler teslim edildi. Bölge Başkanı Şerif Aslan iş adamlarına, yönetim kurulu üyelerine ve Worms Cemaatine teşekkür ederek böyle çalmışların devamını diledi.

Hamburg’ta Eski Üyelere Ziyaret

Hamburg Bölgesi ise 10 en eski IGMG Genel Merkez üyesini evlerinde ziyaret ederek  hediye taktim ettiler. Ziyarette duygulu anlar yaşanırken yıllardır Genel Merkeze üye olarak destek verenler üyeliklerini ölene kadar devam ettireceklerini belirterek yapılan güzel çalışmalara katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. (ik)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş