Gündem

Avrupa’da Maestro Kartları Tarihe Karışıyor

Avrupa’da 1 Haziran 2023 tarihi itibariyle Maestro kartlarının kullanımı sonlandırılıyor.
21 Ekim 2021
@Shutterstock

Dünyaca ünlü Mastercard’a ait olan Maestro kart sisteminin 1 Haziran 2023 tarihi itibariyle kullanıma kapatılacağı açıklandı. Buna göre Mastercard’dan yapılan açıklamada, bu tarihten itibaren bankaların, Maestro kartı çıkartamayacakları ifade edildi. Geçerli olan kartların ise son kullanma tarihine kadar kullanılabileceğinin altı çizildi.

“dijital dönemde maestro kartları geride kaldı”

Maestro kartlarının kullanımının sonlandırılmasının nedeni ile ilgili de açıklama yapılırken, akıllı telefon veya saat ile ödemelerinin yapıldığı mevcut dijital dönemde masestro kartlarının geride kaldığı belirtildi. Buna göre, “Maestro ile online ödemeler pek mümkün değildi. Bu nedenle mevcut sistemin yerini benzer fonksiyonların içereceği “Debit-Mastercard” sistemi alacak.” diye kaydedildi.

Maestro kartı

Maestro kartı, 1991 yılında piyasaya sürülen Mastercard’a ait uluslararası bir banka kartı. Bu kart ile müşterilere yurt dışında da ödeme ve ATM’lerden para çekme imkânı sunuluyor. Kartı kullananların sayısı beş yıl önce 650 milyon iken, mevcut durumda 400 milyona geriledi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş