Toplum

Otomatik Bilgi Paylaşımı Başladı: Avrupa’daki Türkiye Kökenlileri Şimdi Ne Bekliyor?

Türkiye ile Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre ve İngiltere arasında Otomatik Bilgi Paylaşımı başladı. Peki bu, Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenliler için tam olarak ne ifade ediyor? Detaylar haberimizde.
21 Ekim 2021
@Shutterstock

Türkiye ile Türkiye kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre ve İngiltere arasında Otomatik Bilgi Paylaşımı başladı. Otomatik Bilgi Paylaşımı anlaşmasına göre mevcut süreçte Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenlilerin Türkiye’de 2019 ve 2020 yıllarında sağladıkları gelir, kazanç ve finansal bakiyeleri söz konusu ülkelere bildiriliyor. Ayrıca emeklilik, kira, faiz gibi hesap hareketleri de paylaşılan bilgiler arasıda yer alıyor.

Peki bu, Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenliler için ne ifade ediyor?

Bu finansal bilgiler daha sonra Federal Vergi Merkezi’ne iletiliyor. Burada toplanan bilgiler, ülkedeki vergi dairelerine aktarılıyor. Son olarak burada, Türkiye tarafından paylaşılan bilgilerle Avrupa’daki vergi beyannamaleri karşılaştırılıyor. Yanlış bilgi verilip verilmediği tespit ediliyor.

10 yıl geriye dönük vergi talep edilebilecek

Buna göre Avrupa’da yaşayıp da Türkiye’de gelirlerini eksik veya hiç bir şekilde bildirmeyenlerin sorunlarla karşılacabilecekleri ifade ediliyor. Vergi dairelerinin kontrol ettiği kişilerde vergi kaçakçılığı tespit etmesi durumundaysa 10 yıl geriye dönük vergi taleplerinin söz konusu olabileceği belirtiliyor. Bu kişiler ise ağır para cezası veya 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş