Gündem

“Nefret ve Kışkırtmanın Düşünce Özgürlüğü İle Alakası Yok”

Federal Almanya Millet Meclisi yeni Başkanı Bärbel Bas oldu. Başkan Yardımcılığına ise Aydan Özoğuz seçildi
26 Ekim 2021
Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Bärbel BAs Federal Almanya Millet Meclisi bAşkanı oldu

Federal Almanya Millet Meclisi (Bundestag), meclis başkanı olarak Sosyal Demokrat Parti (SPD) Dusiburg Milletvekili Bärbel Bas’ı seçti. Başkan seçilmesi sonrasında bir teşekkür konuşması yapan Federal Almanya Meclis Başkanı Bärbel Bas, “Nefret ve kışkırtmanın düşünce özgürlüğü ile alakası yok.” dedi.

Sosyal Demokrat Parti Milletvekili olan Aydan Özoğuz da 6 başkan yardımcısından birisi olarak seçildi. Özoğuz Hamburg-Wandsbek’den milletvekili seçilmişti.

Sosyal Demokratlar Aydan Özoğuz’u yüzde 98.5 oranındaki bir oyla başkan yardımcılığına aday gösterdi. Aydan Özoğuz’un adı Başkanlık için de geçiyordu. Özoğuz aşırı sağdan tehditler almıştı.

26 Eylül seçimleri sonrasında ilk kez toplanan meclisin açılışına en yaşlı üye olarak eski Meclis Başkanı Wolfgan Schäuble başkanlık etti. Yapılan seçimlerde Bärbel Bas Federal Almanya Millet Meclisi (Bundestag) Başkanı oldu. Başkan yardımcılıklarına Aydan Özoğuz ile birlikte AfD hariç diğer partilerden de birer başkan vekili seçildi.

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) adına, Yvonne Magwas, Yeşiller adına Claudia Roth (Grüne) Meclis Başkan Yardımcısı oldu.

Yeni Meclis başkanı Bärbel Bas, meclis başkan yardımcısı adaylarını açıklarken, Hür Demokrat Parti’nin (FDP) adayı Wolfgang Kubicki’nin ismini zikretmeyi unuttu. Bas bunu farkedince Kubicki’den özür diledi.

Başkan yardımcılığı için Sol Parti adına Petra Pau, seçilirken AfD adına da Michael Kaufmann seçilemedi.

Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) ilk oturumun başkanlığının, en yaşlı üye olarak Alexander Gauland tarafından yapılmasını önerdi. Ancak bu öneri reddedildi. Geçen seçim döneminden beri, bu kural en eski Meclis Başkanı tarafından yerine getiriliyor.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş