Dünya

Tunus, Eski Cumhurbaşkanı Mazruki İçin Uluslarası Tutuklama Kararı Çıkardı

Tunus, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki’nin Uluslararası Frankofoni Zirvesi'nin Tunus'ta düzenlenmesinin darbeye destek anlamına geldiğini açıklaması üzerine, devlete komplo kurmaktan uluslararası tutuklama kararı çıkardı.
05 Kasım 2021
Tunus eski Cumhurbaşkanı Mazruki hakkında devlete komplo kurmak iddiasıyla uluslararası tutuklama kararı çıkarıldı. @aa

Tunus, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki’nin Uluslararası Frankofoni Zirvesi’nin Tunus’ta düzenlenmesinin darbeye destek anlamına geldiğini açıklaması üzerine, devlete komplo kurmaktan uluslararası tutuklama kararı çıkardı.

Temmuz ayında, meclisi fesheden ve Tunus Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Kays Said’in emri ile harekete geçen Tunus yargısı eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki için uluslararası tutuklama kararı çıkardı.

Tunus eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki’nin suçu olarak ise, “Uluslararası Frankofoni Zirvesi’nin Tunus’ta düzenlenmesinin darbeye destek anlamına geldiği, bunun için de zirvenin Tunus’ta yapılmamasına karşı çıkması olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Kays Said, zirveye karşı çıkanları, Tunus’a komplo kurmakla, devletin iç ve dış güvenliğini hedef almakla suçlamış bu kişilerin diplomatik pasaport taşımaya haklarının olmadığını söylemişti.

Bu açıklamalar sonrasında Adalet Bakanı Leyla Ceffal, eski Cumhurbaşkanı hakkında dava açmak için mahkemelere izin vermişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş