Gündem

Aşırı Sağcıların Otobanda Protesto Planı Mahkemeden Döndü

Aşırı sağcılar otobanda göç karşıtı protesto eyleminde bulunmak istediler. Yüksek İdare Mahkemesi’nin red hükmüyle planlanan gösteri iptal edildi.
Leyla Ünal
05 Kasım 2021

Aşırı sağcı tutumuyla bilinen Saksonya Partisi,  “Sınır koruması: Kaçakçılar için son durak” mottosu altında  bin kişilik bir protesto başvurusunda bulunmuştu. Yer olarak ise Dresden yolu üzerindeki 4 numaralı otoban  ilan edilmişti. Parti mahkemelik olan sürecin sonunda cuma günü otoban 4’te planladıkları göç karşıtı protestolarını yapamadı.

Süreç şöyle gelişti, Görlitz ilçesi gösteriye izin vermedi, ilçe yönetimi tarafından getirilen protesto yasağı Dresden İdare Mahkemesi tarafından da onaylandı. Getirtilen yasağa karşı “Özgür Saksonyalılar” Bautzen Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurdular, fakat talepleri geri çevrildi.Bautzen Yüksek İdare Mahkemesi verdiği kararda Görlitz ilçesinin söz konusu yasağını onayladı. Yüksek İdare Mahkemesi, redde gerekçe olarak  otobanın bir şeridinin protesto için kapatılması gerektiği fakat cuma akşamları oluşan yoğun trafik nedeniyle bunun mümkün olamayacağı ve otoban güvenliğini gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde de Saksonya Anayasayı Koruma Örgütü aşırı sağcıların Almanya-Polanya sınırında devriye dolaştıkları yönünde uyarıda bulundu. “Üçüncü Yol” ve “Özgür Saksonyalılar” gibi partilerin partizanları internette ve sosyal medya üzerinden sınırı yasadışı yollarla geçen göçmenlerden koruma duyurusunda bulunmuştu. Buna karşılık Anayasayı Koruma Eyalet Dairesi Başkanı Dirk-Martin Christian: “Devlet iktidarının tekeli devlete aittir, anayasa karşıtlarının değil.” diyerek son sözü koydu. (c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş