Gündem

“Göçmenler Aşıya Çekinceli” Diyen Berlin Belediye Başkanı Giffey’e Tepki

Göçmenlerin aşıya karşı çekinceleri bulunduğunu söyleyen Berlin Belediye Başkanı Giffey'e "Veri olmadan konuşmak" suçlaması tepkisi geldi.
08 Ocak 2022
Berlin Belediye Başkanı Giffey'e tepki: "Almanya'da aşı yaptıranların etnik ya da dinî kökenleri kayda alınmıyor."

Almanya’nın başkenti Berlin’e hükûmet eden Belediye Başkanı Franziska Giffey’in göçmenlerin asıya karşı çekinceleri bulunduğu yönündeki açıklamaları tepki çekti. Franziska Giffey, göçmenleri kastederek “Belirli topluluklar arasında aşıya karşı çekinceler olduğunu görüyoruz. Bu topluluklar arasında, aşının hamileliği önlediği ve iktidarsızlığa yol açtığı yönündeki hikayeler dolaşıyor.” demişti.

Veri yok, ama gerçek veriler başka şey gösteriyor

RBB24 haber portalının bildirdiğine göre, eyaletteki belirli göçmen grupların aşıya çekinceli yaklaştığını söyleyen Berlin Belediye Başkanı Giffey’i destekleyen her hangi bir veri bulunmuyor.

Berlin Reineckendorf Sağlık Müdürü Patrick Larscheid, aşı yaptıranların dinî ya da etnik kökeninin hiç bir şekilde kayıt altında olmadığını, dolayısıyla göçmenlerin asıya çekinceli yaklaştığını söylemek için her hangi bir bilgi bulunmadığını söyledi. “Ama buna karşılık, okula girişlerde yaşadığımız bir başka tecrübemiz var. O da, göçmenlerin çocuklarını daha fazla aşılattığına şahitiz.” diyen Patrick Larscheid bu tür tahminlerin korona ile mücadeleye yardımcı olmayacağını söyledi.

Sosyal medyada tepki

Berlin Büyükşehir Belediye Başkanı Franziska Giffey’in açıklamaları özellikle sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bir kullanıcı “Doktor unvanını nasıl aldığını ve tezini kendisinin yazdığını ispat edememişken…” diyerek Giffey’in veri olmadan konuşmasını eleştirdi. Bir başka kullanıcı ise tepkisini “Çok doğru söylüyor, her akşam binlercesi gösteri yapıyor, polise saldırıyor.” şeklinde tepkisini ortaya koydu.

Berlin Göçmenler Dairesi Başkanı Katarina Niewiedzial de Başkan Giffey’in ifadelerinin gerçeğini yansıtmadığını “Sokağa bakalım, aşı karşıtlarının en çok olduğu yerin, göçmen sayısı en az olan eyaletler olduğunu görebilirsiniz.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş