Gençlik

Gençlerden Örnek Çalışma “Dünya Bana Emanet”

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı Ocak ayını “Dünya Bana Emanet” temalı farkındalık ayı ilan etti.
14 Ocak 2022
Dünya Bana Emanet @camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) tarafından gerçekleştirilen “Dünya Bana Emanet” temalı farkındalık ayı kapsamında 1 – 31 Ocak tarihleri arasında bölgelerde ve şubelerde düzenlenen gençlik sohbetlerinde, insanın tüm canlılara ve çevreye karşı sorumlulukları ele alınıyor. Ayrıca sınırlı kaynakları doğru kullanmanın ve israftan kaçınmanın da önemine işaret ediliyor.

“Dünyayı Ve Tüm Canlıları Korumak Görevimizdir”

IGMG KGT Başkanı Zehra Karataş çalışmayla alakalı yaptığı açıklamada, “İnsan Allah’a kul olsun diye yaratılmış, dünyadaki çeşitli nimetler de bu maksadı gerçekleştirsin diye ona tahsis edilmiştir. İnsan kendisine verilen imkân ve nimetlerin emanet olduğunu, bunlardan Allah’ın isteği doğrultusunda istifade etmesi gerektiğini bilmeli ve buna göre yaşantısını şekillendirmelidir. Emanet irade ve sorumluluk bilincine sahip insanlara verilir. Allah Teâlâ’nın bizlere emanet ettiği dünyayı ve tüm canlıları korumak, Allah (c.c.) tarafından konulan dengeyi bozmamak insanların asli görevlerindendir.” dedi.

Sınırlı Kaynakları Doğru Kullanmak

Karataş, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in kıyamet koparken bile ağaç dikmeyi emretmesi, dinimizin çevreye ve doğaya ne denli önem verdiğini ortaya koymaktadır.” dedi ve ekledi: “Dünyadaki sınırlı kaynakları doğru kullanmak ve israftan kaçınmak da Müslümanların titizlik göstermesi gereken konular arasındadır. Düzenlenen sohbetlerle özellikle gençlerimizi bu noktada bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.”

“Dünya Bana Emanet” temalı farkındalık ayı boyunca düzenlenen sohbetler şu alt başlıklar doğrultusunda seçiliyor:

  • Müslüman Çevresini Temiz Tutar
  • Güvenen ve Güvenilen Olmak
  • Nimetlere Şükür Gerekir
  • İnsan Hayatının Anlamı ve Gayesi
  • Sorumluluk Bilinci: Kendine, Âleme, Rabbine

Gençler sohbetlerin yanı sıra “Dünya Bana Emanet” temasına uygun aksiyon ve etkinlikler de düzenliyor.

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş