Gündem

Almanya’da Okul, Türklere Yönelik Ön Yargılı Ev Ödevi İçin Özür Diledi

Almanya'da öğrencilere Türkiye kökenlilere karşı önyargıları körükleyen ödev veren lise özür diledi. Ancak, ödevdeki ifadelere karşı bir açıklama da yapmadı.
14 Şubat 2022
Almanya'da özellikle Türk kökenlilere karşı kalıplaşmış ön yargıların ödev olarak verilmesi hâlâ yaygın.

Almanya’nın Siegburg kasabasındaki bir lisede öğrencilere verilen ve Türkiye kökenlilere karşı ön yargıları yansıtan ev ödevi dolayısıyla okul özür diledi. Kendi web sayfası ile Instagram hesabından bir açıklama yapan Gymnasium Siegburg Alleestraße isimli lise, ev ödevinin ırkçı ve ön yargıları besleyici bulunmasını “Okulumuza karşı karalama kampanyası” olarak değerlendirdi.

Okulda ahlak derslerinde öğrencilere verilen ödevde “Almanya’da yaşayan Türk bir ailenin babası, kendi kızını, kızının kabul etmemesine rağmen Almanya’da ikamet izni alabilmesi için ölen erkek kardeşinin oğluyla evlendiriyor. Bu konuyu sıra arkadaşlarınızla tartışın. Bu konuda hangi çatışmayı görüyorsunuz?” denildi.

Ancak, okulun özür dilemesine rağmen açıklamasında, verilen ödevin içeriğine hiç değinmeyerek, “Okulumuzun, azınlığa karşı bilinçli bir şekilde kalıplaşmış ön yargıları kullandığı izlenimi oluşturuldu. Bu doğru değildir.” ifadelerine yer vermesi de eleştirilerin muhatabı oldu.

Konuyu kamuoyuna duyuran Avukat Fatih Zingal Türk kökenlilere karşı önyargıları gündeme getiren ödevi “”Irkçılık, eğitim sistemine çoktan girmiş durumda. Geçmişte bu öğretmenler tarafından Türk kökenli kaç öğrencinin mağdur edildiğini bilmek istemiyorum.” diyerek eleştirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş