Gündem

“Almanya-Türkiye İlişkileri Özel Değere Sahip”

Almanya Başbakanı Scholz Türkiye’yi ziyaret etti. Scholz iki ülke arasındaki ilişkilerin özel bir değeri olduğunu söyledi.
14 Mart 2022
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. @aa

Federal Almanya Başbakanı Olaf Scholz Türkiye’ye yaptığı resmi ziyarette Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin oldukça iyi olduğunu ve her iki ülkenin de bu ilişkilerin iyi gitmesine ihtiyacı olduğunu söyledi. Scholz “Türkiye’yle ilişkilerimizdeki büyük potansiyeli daha iyi değerlendirmek istiyoruz. Benim hükümetim bunun sorumluluğunu üstlenmiş durumdadır”

Olaf Scholz Anıtkabir hatıra defterine de “Bu gibi zor dönemlerde Türk ve Alman halkları arasındaki bağlılık özel bir değere sahip.” yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanla Görüşme

Ziyaret için Ankara’da bulunan Olaf Scholz Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşıladı.

Federal Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa yaptıkları görüşmeden sonra bir de ortak basın toplantısı yaptı. Toplantıda Almanya-Türkiye ilişkilerinin önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Almanya ilişkilerinin özellikle ekonomik işbirliği ile daha da güçleneceğini bildirdi. Bu konuda Almanya ile önemli adımlar atılacağını açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş