Gençlik

Altın Hilal Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Gençlik Teşkilatının (GT) her yıl düzenlenen “Altın Hilal International Kısa Film Yarışması” gala gecesi IGMG Genel Merkezinde düzenlendi.
08 Nisan 2022
Altın Hilal'in kazananları belli oldu.©camiahaber

Programa birçok bölgeden gençler katılım sağladı. Yoğun ilginin gözlendiği yarışmada heyecan doruktaydı.

Gala gecesinde konuşan Gençlik Teşkilatı Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Ümit Ocakdan, filmleriyle katılım sağlayan bölgelere ve şubelere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Ekim ayında yapılacak olan 2022 yılının Altın Hilal Kısa Film Yarışması gala gecesinin de müjdesini verdi.

IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman, her peygamberin insanları hayra ve güzele davet ettiklerini ve onların bu davetlerini dönemin şartlarına göre mevcut metotları kullanarak yaptıklarını hatırlattı. Kahraman, dolayısıyla peygamberleri örnek alan Müslümanların da günümüzün en etkili araçlarından olan sinema ve medyayı hayrın ve güzelliklerin yayılması için kullanması gerektiğini ifade etti. Bunun için sinema ve medya alanındaki çalışmaların teşvik edilmesinin olmazsa olmazlardan olduğunun altını çizdi.

Kahraman sözlerini yarışmanın katılımcısı gençlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Altın Hilal Kısa Film Yarışması Değerlendirme Heyeti başkanlığını Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ramazan Yılmaz üstlenirken, heyet üyeliğinde film yapımcısı Ekrem Aydın ve Tokyo’da kısa film alanında yüksek lisans yapan Şemseddin Evgin yer aldı

ALTIN HİLAL’DE BİRİNCİLİK “ESİR”İN

Bölgelerin şube bazında yaptıkları elemelerin ardından altı bölge tarafından gönderilen filmler gala gecesinde vizyona girdi. Vizyona giren filmler Viyana, Güney Hollanda, Hamburg, Köln, Kuzey Hollanda ve İsviçre temsilcilerinin filmleri oldu. Yapılan değerlendirmelerin sonucunda birincilik, “Esir” filmi ile Hamburg Bölgesine, ikincilik “The Golden Boy” filmi ile Güney Hollanda Bölgesine ve üçüncülük “Senin Sonun Benim” filmi ile İsviçre Bölgesine verildi.

Gala gecesi ödüllerin takdimi ve aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Birinciliği elde eden Esir filmine ödülü Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman takdim etti.©camiahaber

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş