Toplum

“Doğu Türkistan’da Yasaklanan Oruç”

Dünya Uygur Kurultayı tarafından Almanya'nın Köln’de düzenlenen iftarda Doğu Türkistan zulmüne dikkat çekildi.
19 Nisan 2022
Doğu Türkistan'da bu sene de oruç yasaklandı.

Dünya Uygur Kurultayı tarafından Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen iftar programı bölgede Müslümanlara yönelik yapılan kısıtlamalara ve zulme dikkat çekmek amacıyla “Doğu Türkistan’da Yasaklanan Oruç” başlığı altında yapıldı.

İftar programında sunuculuğu Turguncan Alawdun yaptı. Türkiye kökenli  sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin hazır olduğu iftar programında Batı Trakyalılar derneği adına, Almanya Türk Federasyonu adına selamlama konuşmaları yapıldı. Almanya İslam Konseyi  Başkanı Burhan Kesici, IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş da kısa birer konuşma yaptı.

İftarda Doğu Türkistan’da yaşanan olaylar ile alakalı kısa bir dokümantasyon filmi gösterildi. Uygur Müslümanlarının yaşadığı dram göz yaşları içinde katılımcılar tarafından izlendi.

Son olarak Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa, mikrofona gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. İngiltere’de yapılan mahkemenin tutanaklarını değişik dillere tercüme edilmesini sağlayan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ve ekibine teşekkür etti. Bu mahkeme tutanaklarının Uygurlar için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. “Böylece Uygurlu kardeşlerimizin Doğu Türkistan’da yaşadıkları zulmü dünyaya duyurmak imkânı olacak.” diyerek katılımcılara da teşekkür eden Başkan Dolkun İsa, Uygurların haklı davasına sahip çıkmaya davet etti.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş