İsveç

İsveç’te Kur’an-ı Kerim Yakılmasına Tepkiler Devam Ediyor

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ın İsveç'in çeşitli kentlerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmasına tepkiler devam ediyor.
19 Nisan 2022
@aa

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan’ın İsveç’in çeşitli kentlerinde polis korumasında Kur’an-ı Kerim yakması sonrasında ülkede çıkan olaylar devam ediyor. Bu arada, İslam dünyası da, Kur’an-ı Kerim’in bir polis kotrolünde yakılmasını provokasyon olarak değerlendirdi ve tepki gösterdi.

Olaylar Devam ediyor

İsveç’te yayın yapam Expressen gazetesi, Norrköpin kasabasında ırkçı Rasmus Paludan’ı protesto eden bir grup göstericinin polise taşlarla saldırdığını, polisin açtığı ateş sonucu da 3 göstericinin yaralandığını bildirdi.

Norköping polisinden yapılan açıklamada, polislere saldıran göstericilerin durdurulması için havaya ateş edildiği, bu sırada birkaç kişinin yaralandığı savunuldu. Ancak, yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi.

Paludan, İsveç’in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde Kur’an-ı Kerim yakmıştı. Bu bölgelerde çıkan isyanlarda 125 polis aracı hasar görmüş, 34 polis yaralanmış, 13 kişi de gözaltına alınmıştı.

İslam Dünyası Tepkili

Öte yandan İslam Dünyasından, İsveç’te aşırı sağcı bir siyasetçinin Müslümanların bulunduğu bölgede Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonuna tepkiler sürüyor.

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, polis korumasında İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılma provokasyonunu asla kabul etmediklerini belirterek, Türkiye’nin hassasiyetlerini İsveç Dışişleri Bakanlığına ilettiğini söyledi.

Pakistan Başbakan Şahbaz Şerif, İsveç ve Hollanda’da ortaya çıkan İslamofobik olayların Pakistan halkını ve dünya genelindeki Müslümanları derinden yaraladığını belirterek “böyle iğrenç davranışları kontrol etmek için” adımlar atılması çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan merkezli Dünya İslam Birliği’nin yanı sıra Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Filistin, Katar, Ürdün ve Kuveyt yaptıkları yazılı açıklamalarda, Paludan’ın Paskalya tatilinde İsveç’in çeşitli kentlerinde polis korumasında Kur’an-ı Kerim’i yakmasına tepki gösterdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş