Gündem

Rusya, Kırım Tatar Muhalifleri Hizb-ut Tahrir’ci Suçlamasıyla Mahkum Ediyor

Rusya, Kırım’daki Tatar muhalefetini Hizb-ut Tahrir’ci suçlaması ile mahkum etmenin yollarını arıyor. Son davada 5 Kırım Tatar’ının 15’er yıl hapse mahkumu edilmesi istendi.
19 Nisan 2022
Kırım Tatar muhalifler: “Gerçeği hapse atamazsınız, öldüremezsiniz, saklayamazsınız!”

Kırım’ı ilhak eden Rusya, Kırım Tatar halkının önde gelen isimlerini Hizb-ut Tahrir’ci suçlaması ile mahkum ediyor.

En son yapılan duruşmada Rus savcı, 5 Kırımlı Tatar hakkında toplamda 75 yıl hapis cezası talep etti.

Kırım Tatarları tarafından siyasi tutsak olarak kabul edilen Tatar muhalifler Tofik Abdulgaziyev, Bilal Adilov, Vladlen Abdulkadırov, Mecit Abdurahmanov ve İzzet Abdullayev’in (ikinci Akmescit Grubu) davaları Rostov-na-Donu kentindeki Güney Bölge Askeri Mahkemesinde görüldü.

Kırım Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar muhaliflerin duruşmasında Rus savcı her bir kişi için 15’er yıl hapis cezası istedi.

Gerçeği Hapse Atamazsınız

Kırım Tatar siyasi tutsaklar duruşmaya “Zor zamanlarda güçlü insanlar doğar”, “Muhalif olan herkesin yok edilmesi”, “Gerçeği hapse atamazsınız, öldüremezsiniz, saklayamazsınız!”, “Çok baskı gördük ama ayakta kaldık!”, “Rusya’daki gerçekler; işkence, tutuklama, para cezaları” sloganlarının yazıldığı siyah tişörtlerle katıldılar.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş