Toplum

Çevre Dostu Çocuklar Ödüllendirildi

IGMG Çocuk Kulübü’nün ramazan ayında “Hayalim: Sıfır Atık” sloganıyla düzenlediği çevre duyarlılığına teşvik eden yarışmanın kazananları belli oldu.
18 Mayıs 2022

IGMG Çocuk Kulübü’nün çocuklara geri dönüşümü öğretmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Hayalim: Sıfır Atık” yarışması oldukça ilgi gördü. Yarışmaya katılan çocuklar ramazan ayı boyunca önceki ve sonraki hâli olmak üzere geri dönüşüm el becerileri yapmak suretiyle hazırladıkları çalışmaların fotoğraflarını çekip gönderdiler.

Camia’ya konuşan Çocuk Kulübü Başkanı Arzu Canbolat şunları aktardı: “Yarışmaya katılan yüzlerce çocuk içerisinden üç isim yaş gruplarında birinci olup ödül almaya hak kazandı.

Çocuk Kulübü olarak bu yarışmayla hem atık malzemelerle ne kadar güzel el becerilerinin yapılabileceğini gösterdik hem de çocukların hayal gücünü bu yönde kullanmalarına vesile olduk.  Geleneksel hâle getirmek istediğimiz bu ramazan yarışmasını, önümüzdeki sene yine farklı bir konseptle üyelere sunacağız.”

SONUÇLAR

3-6 yaş grubunda yarışan Rukiye Kızılırmak (6 yaş) süt kutusundan yaptığı su kuyusuyla bisiklet ödülünü kazandı. 7-10 yaş grubu yarışmacısı Abdullah Deler (9 yaş) süt kutusu ve eski kumaşlardan hazırladığı “Bayram Kamyonuyla” büyük dikkat çekti ve scooter ödülünü aldı.

11-13 yaş grubunda ise Şura Gülbahar (11 yaş) gazete kağıtlarından hazırladığı dünya küresine yerleştirdiği Kâbe maketi ve Türkiye bayrağıyla çok güzel bir el becerisine imza attı ve paten seti ödülünü kazandı. (c)

 

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş