Gündem

Almanya’da Camiye Irkçı Tehdit Mektubu: “Siz Türklerin Hepsini Öldüreceğiz!”

Almanya’nın Barnstorf kentinde bulunan IGMG Mevlana Camii’ne bir kez daha ırkçı tehdit mektubu yollandı. Mektupta “Siz Türklerin hepsini öldüreceğiz.” ifadeleri yer alıyor.
29 Ağustos 2022

Almanya’da camiler ırkçı nefretin hedefi olmaya devam ediyor. Son olarak İslam Toplumu Millî Görüş Bremen Bölgesi’ne bağlı olarak hizmet sunan Barnstorf Mevlana Camii’ne bir kez daha ırkçı tehdit  mektubu gönderildi.

Geçtiğimiz cuma günü camiye gönderilen mektupta bir kadın fotoğrafı bir telefon numarası yer alırken, “Siz Türklerin hepsini öldüreceğiz” tehdidinde bulunuluyor. Zarfın üzerinde isim bulunmayan mektup NSU imzası taşıyor.

Camia’ya konuşan Cami Başkanı Muhammet Sincar, caminin daha öncede saldırıya uğradığını hatırlattı. Daha önce de bir tehdit mektubu almalarının ardından caminin camlarının kırıldığını aktaran Sincar şunları ifade etti: “Geçmişteki bu olaylarda hemen polise başvurmuştuk. Bu olayda da başvurduk. Bu çirkin saldırılar bizi yıldırmıyor. Cemaatimiz de korkmuyor, idareciler olarak biz de korkmuyoruz. Ancak saldırıların faillerinin bulanamamasından üzüntü duyuyoruz. Daha önceki tehdit mektubu vakasında da camların kırılması vakasında da failler bulunamadı ve dosya kapatıldı. Bu durum bizde camilere karşı yapılan saldırıların yetkililer tarafından ciddiye alınmadığı hissini uyandırıyor. Yetkililerden isteğimiz bu saldırıların faillerinin bulunması ve cami saldırılarının üzerine ciddiyetle eğinilmesi.  Daha önceki olaylarda da, önce mektup geldi arkasından binamız fiziki saldırıya uğradı. Bu durum tekrarlar mı endişesini taşıyoruz.”

Mevlana Camii mart ayında da saldırıların hedefi olmuş, camiye ırkçı tehdit mektubu gönderilmişti. Aşağı Saksonya Schura da bir paylaşım yaparak caminin 4 ay içinde ikinci kez NSU imzalı bir tehditin hedefi olduğuna dikkat çekti.

Bir Yılda Müslümanlara ve Camilere 662 Saldırı

Almanya’da 2021 yılında Müslümanları ve camileri hedef alan 662 saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarının çoğu ırkçılık motivasyonuyla yapılırken, kaydedilen suçlar arasında; internette yer alan nefret söylemleri, tehdit mektupları ve kişisel saldırıların yanı sıra mülke zarar verme ve duvar yazıları da bulunuyor. Söz konusu bu saldırılarda kayıtlara göre 17 kişi hafif veya ağır yaralandı. Resmî verilere göre 46 vakada camilere yönelik fiziki saldırı yapıldı.

Uzmanların deneyimlere göre, çeşitli nedenlerden dolayı söz konusu saldırı vakalarının bazılarının bildirilmemesi  veya daha sonraları bildirilmesi nedeniyle 2021 için nihai rakamların kayıt altına alınanlardan çok daha yüksek olması muhtemel. Almanya’da; 2017’de 950, 2018’de 824, 2019’da 884 ve 2020’de 901 suç işlendi.(ik)

Barnstorf Mevlana Camii'ne gelen mektup.

Barnstorf Mevlana Camii’ne gelen mektup.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş