Gençlik

Almanya’da Ölümcül Hasta 14 Yaşındaki Gencin Son Dileği Umre Oldu

Almanya’da 14 yaşındaki ağır hasta Bangladeşli genç tedavi gördüğü hastaneden durumunun çok kritik olduğunu öğrendikten sonra son dileği olan umre vazifesini yapmak üzere kutsal topraklara gitti.
05 Ekim 2022
14 Yaşındaki Tevhid annesiyle birlikte umreye uğurlandı. @Camiahaber

Almanya’da 14 yaşındaki Bangladeşli kanser hastası Tevhid’in hikâyesi duyanların yüreklerini burktu. Bangladeş’ten Almanya’ya tedavi olma amacıyla gelen 14 yaşındaki Tevhid, hastaneden durumunun çok kritik olduğunu öğrendi. Derhal umreye gitmek istediğini belirten genç Tevhid’e doktorlar önce izin vermedi. Büyük üzüntü yaşayan gencin imdadına ilk etapta IGMG Hac Umre yetkilileri koştu. Gencin hastane odasına zemzem götürüldü, Kâbe’ye canlı bağlantı kuruldu ve gencin umre isteği bir nebze yerine getirilmeye çalışıldı.

doktorlardan gidebilir raporu

IGMG Hac Umre Başkanı Tahir Köksoy, konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulundu. Köksoy, doktorların önce sağlık durumunun yolculuk yapmak için el verişli olmadığını belirttiğini söyledi. Fakat daha sonra Tevhid’in kendisini toparladığını belirten Köksoy, “Doktorlar bunun ardından yolculuk yapabilecek durumda olduğunu söyledi.” diye aktardı.

dualarla Medine’ye uğurlandı

Yetkili makamların kendilerine ulaştıktan sonra genç Tevhid’i umreye göndermek için hemen çalışma başlattıklarını belirten Köksoy, “Bu güzel ve örnek isteğini yerine getirmek üzere sağlık ekibi sorumlumuz Zehra Alver ve hastamızın annesi ile Medine-i münevvereye dualar ile uğurladık. Tevhid kardeşimize mebrur bir umre ibadeti temenni ediyoruz. Cenâb-ı Hak bu güzel kardeşimize Kâbe hürmetine sağlık, sıhhat ve hayırlı ömürler versin.” diye konuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş