Toplum

Almanya’da Yeni Mevlana Külliyesi İçin Bağış Programı Düzenlenecek

Almanya’da İslam Toplum Milli Görüş’e ait Neuenrade Mevlana Külliyesi için 29-30 Ekim tarihleri arasında canlı yayın bağış programı düzenlenecek.
27 Ekim 2022
@Facebook

Almanya’da İslam Toplum Milli Görüş Ruhr-A Bölgesi’nde bulunan Neuenrade Şubesi’nin başlattığı Mevlana Külliyesi’nin inşası devam ediyor. Korona salgını nedeniyle yardımların aksaması üzerine planlanan sürecin gerisinde kalınan caminin inşasının hızla devam edebilmesi için 29-30 Ekim 2022 tarihleri arasında bağış programı düzenlenecek. Maliyeti 3,5 milyon Euro olan külliyenin mevcut durumda yaklaşık 1,2 milyon Euro açığı bulunuyor. Yapılacak bağış programı ile bu açığın kapatılması hedefleniyor.

“Tüm kardeşlerimizin destek olmalarını bekliyoruz”

Konuyla alakalı IGMG Ruhr-A Bölge Başkanı Abdullah Kodaman, Camia Haber’e açıklamalarda bulundu. Kodaman, yaptığı açıklamada, “Hakikaten bu kardeşlerimiz canhıraş bir gayretin içerisindeler. İşe giderken bile evinden çıkıp camiye uğramadan işe gitmez, iş çıkışında camiye uğramadan eve gelmezler. Çok ciddi kenetlenmiş bir şekilde idareci kardeşlerimiz bir mücadelenin içerisindeler. Şu anda camilleri yok. Var ama yok. Çok küçük bir yer kiraladılar fakat çok yetersiz. Dolayısıyla Tüm kardeşlerimizin canlı yayın bağış programına katılmalarını ve destek olmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Neuenrade Mevlana Külliyesi

Neuenrade Mevlana Külliyesi’nin inşası, 2020 yılında alınan 8 bin metrekarelik arsa alanı ve 2 bin 200 metrekare kapalı alan üzerinde devam ediyor. Mevlana Külliyesi, 16 sınıf, anasınıfları, bay-bayan lokalleri, imam odası, toplantı odaları, bay-bayan mescidleri ile çift minareden oluşacak.

Canlı yayın bağış programına başta IGMG Ruhr-A Bölge Başkanı Abdullah Kodaman olmak üzere, yine IGMG Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt ile Ahmet ve Mahmut Basri kardeşler katılım sağlayacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş