Yazarlar

“Türkiye Düşmanlığı” Sırıtıyor Artık!

İstanbul’daki terör saldırısının Türkiye düşmanlığına dönüşmesi; medyanın haince bir terör saldırısını dahi Türkiye düşmanlığıyla sarıp sarmalamasıdır.
22 Kasım 2022

Hayatımda hiçbir zaman ülkemi, vatanımı, yurdumu, yuvamı seviyorum diye körü körüne “milliyetçi” olmadım. Ama gönlümü Türkiye’den de, memleketimden de, yurdumdan da koparmadım. Koparmamı bekleyenler de boşuna beklemesinler. Hava alırlar giderler.

Aynı şekilde, hasbelkader ömrümün yarıdan fazlasını geçirdiğim şu Almanya’ya karşı da benden hiç kimse bundan başka bir şey beklemesin. Gönlümü buradan da koparamazlar. Ben bazılarının iddia ettiği gibi, Almanya-Türkiye arasında sıkışıp kalmış birisi değilim. Yani Türkiye’yi Almanya’ya, Almanya’yı Türkiye’ye tercih etmem. Yurdum, vatanım dediğimde her ikisi de benim için değerlidir. Almanya’yı da Türkiye’yi de, Alman siyasetçileri de Türkiyeli siyasetçileri de eleştiririm. Üstelik bazen de desteklerim.

Gündem | 13 Kasım 2022 İstabul’da Patlama: Çok Sayıda Kişi Hayatını Kaybetti 13 Kasım 2022

Yazıma bu şekilde girişimin nedeni şu: Bazı kimseler öküzün altında buzağı ararcasına her kelimemizi, Almanya (siz Fransa, Belçika, Hollanda vs. anlayın) düşmanlığına, entegrasyona karşı çıkmışlığımıza bağlıyorlar. Onlara toptan bir cevap vermek istedim. Ama asıl gelmek istediğim konu, İstanbul’daki terör saldırısının Türkiye düşmanlığına dönüşmesi; medyanın haince bir terör saldırısını dahi Türkiye düşmanlığıyla sarıp sarmalamasıdır.

Sanki teröristler, katil değil. Sanki katiller terörist olamazmış ve sanki bütün bu terör olayları “Türkiye’deki seçimleri kazanmak için” iktidar tarafından organize edilmiş. İşte Türkiye düşmanlığı bu kadar sırıtıyor. Hay dilinizi eşek arısı soksun.

Benim Türkiye’deki iktidarı savunduğum falan yok. Ama bir kere de Türkiye’ye karşı yapılan terör saldırılarına “terör saldırısı” tanımlaması yapamayanlar, teröristleri yıkayıp paklamak için gramer oyunlarına baş vurmasalar bunları yazacağım da yoktu.

Gündem | 14 Kasım 2022 İstanbul’u Kana Bulayan Teröristin Kimliği Belli Oldu 14 Kasım 2022

Ha bu arada, yeri gelmişken ifade etmeliyim ki, bu çevrelere “Türkiye’deki siyasetçilerin Avrupa’da seçim propagandası yapmasına karşı mı değil mi?” diye de sormak istiyorum. Ben soruyu şimdi soruyorum da, cevabını çoktaaan aldık bile. Cevabı şu: HDP, CHP ve CHP ile işbirliği yapan partilerin hepsi Avrupa’da seçim propagandası yapabilir; AKP ve MHP yapamaz.

Böyle bir saçmalığı bize “entegrasyon, uyum muyum” diye kimse yutturmaya çalışmasın. Ve yine, bunları yazmamdan dolayı da beni kimse Türkiye’de iktidar yanlısı diye suçlamaya kalkışmasın. Çünkü, çifte standartlara (çifte ahlak mı desem) bu kadar normallik kazandıran ben değilim.

Pin It on Pinterest

Paylaş