Toplum

Almanya’da Yabancılar Dairesi Kaosu Büyüyor: 10 Binlerce Başvuru Beklemede!

Almanya’da Yabancılar Dairesi kaosu büyürken, Frankfurt başta olmak üzere birçok kentte işlem sürelerinin çok uzun olması ve vatandaşların mağduriyeti gündemde.
24 Kasım 2022
@Shutterstock

Almanya’da yabancılar dairesi kaosu büyüyor. Son olarak Frankfurt kentinde 15 bin mailin cevap beklediği ortaya çıktı. Çalışanların sınırlarının aşıldığı kaydedildi. Söz konusu problemin çözüme kavuşturulması için bir an önce eleman eksikliğinin tamamlanması gerektiğinin altı çizildi.

15 bin başvuru cevap bekliyor

Daha önce ekim ayında Hür Demokrat Parti’nin (FDP) isteği üzerine belediyenin ilgililerinin konuyla alakalı verdiği cevapta, mevcut eleman sayısı ile söz konusu başvuruların üstesinden gelinemeyeceği ortaya çıktı. 15 binden fazla başvurunun an itibariyle cevap beklediği ifade edildi.

Öte yandan yapılan başvuruların çoğunluğunun düşünülenin aksine mülteciler tarafından değil, eğitimli ve çalışan vatandaşlar tarafından yapıldığı belirtildi. Bu sayı, bin 200 öğrenci, 2 bin 300 çalışan ve 6 bin 700 akademik alanda çalışan vatandaşlardan oluşuyor.

Toplum | 9 Haziran 2022 Almanya’da Yabancılar Dairesi 1 Sene Sonraya Randevu Verdi 9 Haziran 2022

en büyük sorun personel eksikliği

Frankfurt Yabancılar Dairesi’ndeki en büyük sorun personel eksikliği olarak göze çarpıyor. An itibariyle personel noktasında 29 kişilik eleman eksikliğinin bulunduğunun altı çizildi. Ayrı 32 çalışanın hastalık veyahut ebeveynlik izni nedeniyle çalışamadığı ifade edildi.

Wesel’de de büyük sıkıntı söz konusu

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Wesel şehrinde de yabancılar dairesinde büyük sıkıntılar söz konusu. Buna göre dairenin ay sonu iki haftalığına kapatılacağı duyuruldu. Burada personel sıkıntısı çekildiği belirtildi. Bunun, biriken iş yükünün hafifletilmesi için gerekliği olduğu aktarıldı.

Kleve’de randevu süresi 3 ay

Almanya’nın Kleve şehrinde de randevu sürelerinin 3 aya kadar sürdüğü ifade ediliyor. Buna göre önemli evraklar dahi 3 aydan önce işleme alınamıyor. Özellikle sosyal yardımlar noktasında, bu evrakların eksikliği ile vatandaşlar aylarca mağduriyet yaşabiliyor.

“büyük bir ayıp”

Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Jumas Medoff, konuyla ilgili açıklamaya yaparken, “İnsanların seçenekleri olmadan bu denli bir davranışa maruz kalmaları büyük bir ayıp.” diye kaydetti. Birçok insanın entegrasyon imkânının olmadığı, oturumunu uzatmak için randevu alamadığı, çalışamadığı ve dil kurslarına katılamadığını da ifade eden Medoff, “Taksici, hemşire veya profesör, hepsinde aynı problem söz konusu.” diye aktardı. Son olarak ayrıca birçok insanın örnek olarak oturum kartının süresinin bitmesi nedeniyle ülkeden çıkamadığını sözlerine ekledi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş