Yazarlar

İnsana Yakışan Zulme Karşı Durmaktır

Doğu Türkistan halkının yıllardır yaşadığı zulüm, günümüz insanın utanç tablosudur, insanlığın yek vücut olarak bu zulme karşı durmasının vakti çoktan gelmiştir.
28 Kasım 2022

Zulmün tarihi şüphesiz insanlık tarihi kadar eskidir ve o veya bu nedenden ötürü zulüm dünya var olduğu müddetçe var olmaya devam edecektir. Zulümlerin ortadan kalkması için yapabileceklerimizin de sınırlı olduğu muhakkak ancak bu noktada asıl önemli olan kişinin safını belirlemesidir. Haktan, hakikatten, adaletten yana mı olacağız yoksa olup bitene gözlerimizi kapatıp, seyirci mi kalacağız?

Dünya | 27 Kasım 2022 Çin’in Karantina Tedbirleri Doğu Türkistan’da 10 Kişinin Ölümüne Neden Oldu 27 Kasım 2022

Yeryüzündeki zulümlere seyirci kalmamak adına 9-10 Kasım tarihlerinde Avrupa Parlamentosu’nda üç kurumun iş birliğiyle Uygur Forumu düzenlendi. Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, milletvekilleri, aktivistler, gazeteciler, araştırmacılar, Çin’in bin bir işkencesine sahne olan kamp şahitleri ve IGMG idarecilerimiz foruma katılarak, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulmü farklı yönleriyle ele aldı, konuyu yeniden Avrupa ve dünya kamuoyunun gündemine getirmeye gayret ettiler. Gayret ettiler zira Doğu Türkistan’da yaşananlar, bölge halkının çığlığı artık tüm dünyayı sarmış durumda olmasına rağmen birtakım siyasi, ekonomik kaygılardan veya başka nedenlerden ötürü insanlık tabiri caizse âdeta üç maymunu oynamaya devam etmektedir. Doğu Türkistan halkının yıllardır yaşadığı zulüm, günümüz insanın utanç tablosudur, insanlığın yek vücut olarak bu zulme karşı durmasının vakti çoktan gelmiştir. Bizler IGMG teşkilatları olarak bulunduğumuz her platformda, Uygurlara uygulanan bu soykırıma, zulme ve insan hakları ihlallerine karşı çıkmaya devam etmekten geri durmayacağız.

Toplum | 20 Kasım 2022 Japonya’da IGMG Ayasofya Külliyesi Hizmete Açıldı 20 Kasım 2022

Japonya’da Bir Camii

20 Ekim’de yaşadığımız mutluluklardan biri de Tsushima Ayasofya Camii’nin açılışını gerçekleştirmek oldu. Türk yetkililerin yanı sıra Tsushima Belediye Başkanı gibi Japon idareciler açılışa iştirak ederek bu sevince ortak oldular.  Japonya IGMG Bölge idarecilerimizin ruhsat izninin alınmasından açılışına değin çok yoğun mesailer harcadığı camimizin, Japonya’ya, bölgedeki Müslümanlara hayırlar getireceğine, bölge halkının İslam-Türk kültürünü de daha yakından tanımasına vesile olacağına yürekten inanıyorum.

Tsushima Ayasofya Camii 2020 yılında İnfak Kampanyası kapsamına alınan bir eserdi. Şüphesiz her açılan cami ve eğitim merkezleri bizleri sevindirmektedir ancak dünyanın bir ucunda bulunan bu külliye; Avrupa’dan, Avustralya’ya, Kanada’ya değin insanlarımızın ele ele vermesi ve Japonya’daki hayırseverlerin de desteğiyle vücuda gelmiş, âdeta kıtalar ötesine uzanan birlik ve beraberliğimizin yansıması olmuştur. Bu bağlamda Japonya’daki bu eserin açılışı bizler için çok ayrı bir mana da taşımaktadır. Maddi veya manevi destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Kıtalar arası boyutta Müslümanların dayanışmasına, yardımlaşmasına hayırlarda buluşmasına vesile olan günümüzdeki sadaka-i cariyelerin en güzellerine öncü olan İnfak Kampanyası 2022 yılında da yine birbirinden değerli projelerin gerçekleştirebilmesi için desteğinizi bekliyor. Allah tüm hayırseverlerin hayrını kabul eylesin.

 

Pin It on Pinterest

Paylaş