Gündem

Fransa’da Öldürülen Türk Gencin Ailesi Cinayetin Aydınlatılmasını İstedi

Fransa'nın başkenti Paris'te okuyan ve eve giderken öldürülen Akın Genç'in ailesi, Akın'ın çok iyi bir genç olduğun ve olayın detayıyla açığa kavuşturulmasını istedi.
19 Aralık 2022
Fransa'da okuldan eve dönerken başından vurularak hayatını kaybeden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Akın Genç'ten (solda) geriye, memleketi Trabzon'da akrabalarıyla çekindiği fotoğraflar kaldı. @aa

Fransa’da Aulnay-sous-Bois’da okuldan eve dönerken başından vurularak hayatını kaybeden Akın Genç’in ailesi, Akın’ın neden öldürüldüğünün aydınlatılmasını istedi.

Akın Genç’in ağabeyi Ersin Genç, yaptığı açıklamada , yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu, olayın bir an önce aydınlatılmasını beklediklerini söyledi. Ağabey Genç, ailesinin ve kardeşi Akın’ın kimseyle husumeti olmadığını vurguladı.

Akın Genç’in Trabzon’da yaşayan akrabası Orhan Genç de , “Akın, kendi emsallerinin içinde özel diyebileceğimiz bir insan, bir genç ve bir delikanlıydı. Akın, Türkiye, Trabzon ve Trabzonspor sevdalısıydı. Büyükle büyük, küçükle küçük olabilen, empati yapabilen, çok yetenekli, birkaç dil bilen ve birkaç enstrüman çalabilen, bizim ailedeki ender insanlardan bir tanesiydi. Çok üzgünüz, vahim bir olay.” diye konuştu.

Melek Gibi Bir Çocuktu

Paris’te Ulusal Mimarlık Okulunda (ENSA) öğrenim gören kardeşinin herhangi bir kötü alışkanlığı olmayan, çok başarılı bir öğrenci olduğunu anlatan Ersin Genç, “Melek gibi bir çocuktu, herkes ve çevreden de tanınmış bir çocuktu. Okuldan eve, evden okula, hafta sonları ders çalışmaktan başka hiçbir şey yaptığı yoktu.” dedi.

Genç, perşembe akşamı kardeşinin okuldan yürüyerek dönerken eve 10 dakika mesafe kala kendisiyle telefonda görüştüğünü ancak aradan zaman geçmesine rağmen kardeşinin eve ulaşmadığını bildirdi. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş