Gündem

Almanya’da Genç Kız Korona Aşısı Sonrası Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Oldu

Almanya’da 333 bin kişi aşılanma sonrası sağlık problemleri yaşadığını bildirdi. Bunlardan biri olan Alina Adams da aşı sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu belirtiyor.
23 Şubat 2023
@Shutterstock

Almanya’da koronavirüs salgını nedeniyle on binlerce kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi ise hastalığı atlattı. Milyonlarca vatandaş ise koronavirüse karşı aşılandı. Bunlardan 333 bini ise aşı sonrası sağlık problemleri yaşadığını bildirdi.

“aşıdan 1 gün sonra problemler başladı”

Alina Adams da aşı sonrası sağlık problemleri yaşayanlardan. Adams, aşıdan bir gün sonra sağlık sıkıntılarının başladığını, hastanelik olduğunu ve daha sonra da bu nedenle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ifade ediyor.

“neredeyse hiç nefes alamıyordum”

Yaşadıkları ile ilgili konuşan Adams, 27 Aralık 2021 tarihinde yaptırdığı aşının ertesi günü neredeyse hiç nefes alamadığını belirtirken, “Nabzım çok hızlı atıyordu. Ailem beni hemen acil servise götürdü.” diye kaydetti. Daha sonra durumunun daha da kötüye gittiğini ifade eden Adams, tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ifade etti.

resmi olarak 253 kişide “aşı hasarı” tespit edilmişti

Almanya’da ilk korona vakasının yaklaşık üç yıl önce tespit edilmesinin ardından koronavirüse yakalanan milyonlarca vatandaş korona aşısı olmuştu. Söz konusu aşının yan etkileri uzun bir süredir tartışılırken, son olarak 253 kişide resmî olarak “aşı hasarı” tespit edilmişti. Bu kişilerin tazminat başvuruları eyalet yönetimleri tarafından haklı bulunarak kabul edilmişti. Almanya’da, Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre, 1 Şubat 2023 tarihine kadar 192 milyon koronavirüs aşısı yapılırken; 65 milyon kişi en az bir kere aşılandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş