Gündem

Türkiye’deki Depremde Vefat Sayısı 45 Bin 968 Oldu

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'deki Kahramanmaraş merkezli depremlerde şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sayısının Türkiye'de bulunan 4 bin 267 Suriyeli de dahil olmak üzere 45 bin 968'e yükseldiğini bildirdi.
05 Mart 2023

Türkiye’deki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 968’e yükseledi. Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı bilgilendirmede Türkiye’de bulunan 4 bin 267 Suriyeli’nin bu sayıya dahil olduğunu söyledi. Soylu “Bugüne kadar enkazlarda, hastanelerde hayatını kaybeden vatandaşımızın, depremzedelerimizin sayısı 45 bin 968. Bunların içerisinde 4 bin 267 Suriyeli kardeşimiz var.” ifadelerini kullandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı

Bugüne kadar deprem dolayısıyla oluşan enkazlarda, hastanelerde hayatını kaybedenlerden 44 bin 235’inin Türkiye vatandaşı, 4 bin 267’sinin de Suriyeli olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vefat denlerin savcılıkla beraber kimlik tespiti yapılarak teyid edildiğini açıkladı.

Verilen rakamların mevcuttan az gösterilmediğini de söyleyen Bakan Soylu, vefatların her birisinin tek başına bir hukukun parçası, bazılarının miras hukukunun parçası olduğunu açıkladı. Dolayısıyla vefat sayısının saklanmadığını, vefat sayısının az gösterilmesinin saklanamayacağını ifade etti.

“Toplam 13 bin 72 artçı sarsıntının meydana geldi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede bugüne kadar toplam 13 bin 72 artçı sarsıntının meydana geldiğini kaydetti.

Bunun, çok olağan bir durum olmadığını ifade eden Soylu, “Bu da aslında depremin art arda gelmesi kadar olağan dışı bir süreç. Bunu da beraber yaşıyoruz.” dedi.

Toplam 26 bin 32 enkazda arama kurtarma yapıldığını kaydeden Soylu, şöyle devam etti:

“Bunun yanı sıra özellikle 28 bin 300 enkaz var, toplam alanda, Hatay’da ise toplam 12 bin 218 enkaz var, 6 bin 832 de acil yıkılacak bina var. Toplam 19 bin 42 ağır hasarlı binanın dışında bina var. Ortalama da vermek isterim; yüzde 25’i yıkık ve acil yıkılacak, yüzde 75’i de ağır hasarlı. Bir de önümüzde yıkılacak ve acil yıkılacaktan sonra 1 aylık itiraz süreçleri sonrası bir ‘ağır yıkılacaklar’ tablosu da söz konusu. Şu anda hem acil yıkılacak binalar yıkılıyor hem de enkaz kaldırma işlemleri yapılıyor. Şu ana kadar acil yıkılacak ve enkaz kaldırma işlemlerinde oran yüzde 15. Yani tüm bölgede hem toplam enkaz hem de acil yıkılacak binalarda yüzde 15’e kadar geldik.” (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş