Toplum

Almanya’da 49 Euro’luk Bilet Meclis’te Onaylandı

Almanya’da yerel ve bölgesel toplu taşıma araçlarında ve tüm ülkede geçerli olacak 49 Euro’luk bilet, Federal Meclis’te kabul edildi.
17 Mart 2023
@Shutterstock

Almanya’da uzun süreden beri tartışılan ülke genelinde toplu taşımada geçerli olacak 49 Euro’luk bilet düzenlemesi, Federal Meclis’te kabul edildi. Yeni düzenleme için hükûmetin 1,5 milyar Euro kaynak sağlayacağı açıklandı.

“KARAR, TOPLU TAŞIMANIN TARİHİNİ Yeniden YAZACAK”

Meclis’teki oylama öncesinde konuşan FDP’li Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, “Bugün verdiğimiz karar, yerel toplu taşımanın tarihini yeniden yazacak.” dedi.

Tartışmalı yasa tasarısını 16 Mart’ta Federal Meclis’te koalisyon hükûmetinin ortakları onaylarken, Birlik Partileri (CDU/CSU) ve AfD kabul etmedi. Sol Parsi (Die Linke) ise çekimser oy kullandı. Mart ayının sonunda yapılacak oturumda yasanın Eyaletler Meclisi’nde onaylanması bekleniyor. Buna göre “Almanya Bileti” (Alm.: Deutschlandticket) olarak adlandırılan aylık 49 Euro’luk yeni uygulama 3 Nisan’dan itibaren satışa sunulacak ve 1 Mayıs’tan itibaren de geçerli olacak.

“FİYASKOYLA SONUÇLANMAMASI İÇİN ADIMLAR ATILMALI”

Alman Şehirler ve Kasabalar Birliği’nden Helmut Dedy, gelecek yıla kadar dahi biletin maliyeti ile alakalı endişelerinin olduğunu kaydetti. Dedy, uygulamanın “fiyaskoyla sonuçlanmaması” için hükûmetin ve eyaletlerin 2023’ten sonrası için de somut finansman taahhütlerinde bulunmaları gerektiğini kaydetti.

Bilet Fiyatı 2025’e Kadar 49 Euro Kalacak

SPD’li Ulaşım Politikaları Uzmanı Martin Kröber, 2025 yılının sonuna kadar bilette sabit fiyatı koruyacaklarını vaat etti ve “Federal Meclis onayıyla, bilet fiyatı değişmeyecek. Fiyatın en az 2025 yılının sonuna kadar 49 Euro kalmasını sağlamak için çalışacağız.” dedi.(c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş