Toplum

Avrupa’da İmamlar Ramazan Ayı Öncesi Köln’de Bir Araya Geldi

IGMG’ye bağlı olarak hizmet veren imamlar Ramazan ayı öncesinde Genel Merkez’de bir araya geldi. Toplantıda, teşkilatın Ramazan ayı programları takdim edildi.
17 Mart 2023

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), Ramazan ayı hazırlıklarını İmamlar Toplantısı ile tamamladı. Toplantı sebebiyle IGMG Genel Merkezi’nde bir araya gelen teşkilatta görevli imam-hatiplere Ramazan ayında yapılacak olan faaliyet ve hizmetlerin programı takdim edildi.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ile birlikte İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç ve Genel Sekreter Ali Mete de imamlara hitap ederek hem Ramazan ayı hazırlıkları hem de teşkilatın genel hizmetlerini aktardı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Ramazan ayının adım adım yaklaştığı şu günlerde insanların manevi hissiyatının yükseldiğini, Ramazan ayında tutulan oruç, kılınan teravih namazları ve diğer ibadet ve taatlerle de pekiştiğini bildirdi.

İrşat Başkanı Celil Yalınkılıç ise, imamlığın sadece cami içi hizmetlerle sınırlandırılamayacak kadar büyük bir sorumluluk olduğunu ve imam cübbesini giyen her bir görevlinin cami cemaati ile doğrudan münasebetleri sebebiyle aynı zamanda bir rehberlik, bir eğitmenlik, bir öğreticilik ve temsilci olma özelliği bulunduğuna dikkat çekti.

Çoğulcu toplum hem imtihan hem de imkândır

İmamlar toplantısına katılan IGMG Genel Sekreteri Ali Mete de, gündemin imamlar tarafından dikkatlice ve eleştirel bir gözle takip edilmesini, ancak güncel gelişmelerin imamların temel dinî hizmetlerini asla gölgede bırakamayacağını söylediği konuşmasında, İslamî, dinî hizmetlerin genişletilmesi için imam ve ilahiyatçıların ihtisas yapmalarının önemine işaret etti.

Ali Mete, çoğulcu bir toplumda yaşamanın hem bir imtihan hem de bir imkân olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “İmtihandır çünkü örneğin ilim geleneği ve imamın konumu veya din dili değişiyor. İmkândır çünkü dinî yaşamı mümkün kılan hukuken korunmuş hak ve hürriyetler söz konusudur.”

Bu bağlamda, hâlihazırda uygulanan “birlikte yaşama teolojisi”nin geliştirilmesine ihtiyaç bulunduğuna da değinen IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, bu teolojinin öncelikle ilahiyatçılar ve imamlar tarafından hem teoride hem de pratikte oluşturulmasını istedi.

Bu arada, toplantıya katılan Hasene insanî Yardım Kuruluşu Başkanı Bekir Altaş da, özellikle deprem sonrasında Hasene-IGMG işbirliği ile hem Suriye hem de Türkiye’deki depremzedelere yapılan yardımların genel bir takdimini yaptı. Ramazan ayı kumanya kampanyasının özellikle depremzedeler dikkate alınarak yeniden programlandığını ileten Altaş, “Mağdur ve mazlumlar için bir adım atan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş