Gündem

Almanya’da Nitelikli Göçmenlik Yasası Onaylandı

Almanya ülkedeki nitelikli işgücü açığını kapatmak için, özel bir göçmenlik yasası çıkardı. Yasa taslağına göre, nitelik sahibi işçiler Almanya’ya kolayca gelebilecek.
31 Mart 2023
@shutterestock

Almanya’da Bakanlar Kurulu, ülkede nitelikli iş gücü açığını kapatmayı hedefleyen yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası’nı onayladı.

Hükümetin kabul etti yeni yasa tasarısı ile Almanya’ya Avrupa Birliği dışından göçmenlerin gelmesini kolaylaştırıcı tedbirler bulunuyor.  Yasa ile AB dışından gelen göçmen sayısı yıllık 60 bine kadar yükselebilecek.

3 Şarttan Biri Yeterli Olacak

Yeni kanunla Almanya’da çalışabilmek için üç şart tanımlanıyor.

Bu şartlardan ilki, Almanya’da çalışmak isteyen kişilerin, Almanya’da denklik verilen bir üniversite ya da mesleki yeterlilik diplomasına sahip olması ve bir şirketten iş teklifi alması gerekiyor.

İkinci olarak ise, ilgili bir iş alanında en az iki yıllık tecrübenin yanı sıra mesleki eğitim ya da diploma şartı aranıyor.

Üçüncü ve ilk defa uygulanacak şart ise henüz iş bulamamış ama iş bulma potansiyeli olan kişilere “fırsat kartı” verilecek. Bu üçüncü gruptaki nitelikli göçmeler için puan sistemi getiriliyor. Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılar dikkate alınan kriterler arasında yer alıyor.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş