Toplum

Almanya’da Satışa Çıkan 49 Euro’luk Bilete Yoğun İlgi!

Almanya'da 3 Nisan'da satışan çıkan 49 Euro'luk bileti ilk 3 günde 250 binden fazla vatandaş satın aldı.
10 Nisan 2023

Almanya’da 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak, aylık 49 Euro’luk tren biletinin satışları 3 Nisan pazartesi günü başladı. Almanya demiryolları Deutsche Bahn, 49 euro’luk abonelik için çok büyük bir talep olduğunu açıkladı. Şirketin Bölgesel Ulaşım direktörü Evelyn Palla,  Talebin çok yüksek olduğunu belirterek, ön satışların ilk üç gününde sadece Deutsche Bahn üzerinden 250 bin kişinin indirimli bilet satın aldığını açıkladı. Bilet ayrıca bölgesel ulaşım şirketleri üzerinden de satın alınabiliyor.

Almanya’da toplamda 5 milyondan fazla kişinin indirimli bileti satın alması bekleniyor.

49 Euro’luk bilet, yerel ve bölgesel toplu taşıma otobüs ve trenlerinde ülke çapında seyahat imkanı sağlıyor. Sadece aylık abonelik olarak alınabilen bu bilet, çipli kart ya da cep telefonu bileti olarak da düzenlenebiliyor.

Toplu Ulaşım Araçları Tıka Basa Dolu Olacak!

Öte yandan indirimli bilete yönelik eleştiriler de var. Geçen yıl, 9 Euro’luk biletten kaynaklanan yüksek talep, yerel toplu taşımayı oldukça zorlamış, birçok aksaklık yaşanmıştı.

Alman Sendikalar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Stefan Körzell de “Otobüsler ve tramvaylar özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde tıka basa dolu, kırsal bölgelerde hizmet zayıf ve her yerde personel eksikliği var” dedi. Hükümeti yerelde toplu ulaşım ağını güçlendirmeye davet etti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş