Toplum

Almanya’da 49 Euro’luk Bilet Her Yerde Geçerli Olmayacak

Almanya’da mayıs ayında piyasaya sürülecek 49 Euro’luk biletin her yerde geçerli olmayacağı duyuruldu.
12 Nisan 2023
@shutterstock

Almanya’da 9 Euro Biletin yerine alacak olan 49 Euro’luk bilet (Deutschlandticket) de yeni detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak Alman Demiryolları’ndan (Deutsch Bahn) bir sözcü, yaptığı açıklamada, “Mevcut durumda, IC trenlerinde Deutschlandticket, zaman çizelgelerinde açıkça belirtilmediği sürece geçerli değil. Bu nedenle, yolcular alternatif trenlere geçiş yapabilirler.” diye kaydetti.

“durumun değişip değişmeyeceği belli değil”

Bu durumun değişip değişmeyeceğinin ise henüz belli olmadığını belirten sözcü, Devlet Demir Yolları’nın söz konusu eyalet yetkilileriyle görüşme halinde olduğunu belirtti. “Deutsche Bahn, Deutschlandticket’in olası bir tanınması için ilgili federal eyaletlerin toplu taşıma yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

“çok büyük talep var”

Almanya’da 1 Mayıs’tan itibaren geçelik olacak, aylık 49 Euro’luk tren biletinin satışları 3 Nisan pazartesi günü başlamıştı. Alman demiryolları, 49 euro’luk abonelik için çok büyük bir talep olduğunu açıklamıştı. Almanya’da toplamda 5 milyondan fazla kişinin indirimli bileti satın alması bekleniyor. Sadece aylık abonelik olarak alınabilen bu bilet, çipli kart ya da cep telefonu bileti olarak da düzenlenebiliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş