Gündem

Almanya’da Sosyal Medya İçin Yeni Yasa: Hesaplar Kapatılabilecek!

Almanya’da hükümet, sosyal medyada hakaret, tehdit ve benzer içerikli paylaşımlarla ilgili sert tedbirler almaya hazırlanıyor. Yeni yasa taslağına göre söz konusu paylaşımları yapan kişilerin hesapları kapatılabilecek.
12 Nisan 2023
@shutterstock

Almanya’da Federal Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, koalisyon sözleşmesinde de yer alan ‘Dijital şiddete karşı Yasa’yı çıkarmak için harekete geçti. Buna göre sosyal medyada paylaşılan tehdit, hakaret ve benzer içerikli paylaşımlarla ilgili sert tedbirler almaya hazırlanıyor.

mahkeme kararıyla kapatılabilecek

Planlanan yasa taslağa göre, bu tür paylaşımlarda bulunan kişilerin sosyal medya hesapları mahkeme kararıyla kapatılabilecek. Söz konusu yasa özellikle söz konusu sosyal medya profilinin arkasında kimin olduğunun tespit edilememesi durumunda mağdura yardımcı olmayı amaçlıyor.

hesaplar engellenebilecek

Bunun yanında yapılan paylaşımın silinmesinin yeterli olmaması veya tekrarlanma riski olması durumunda hesap yine mahkeme kararıyla engellenebilecek. Engellemeden önce söz konusu hesap sahibi bu engelleme talebinden haberdar edilmekle birlikte, buna karşı savunma hakkına sahip olacak.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş