Toplum

CIMG Paris Bölgesi’nin İftar Yemeğine Siyasiler, Din Adamları ve STK Temsilcilerinden Yoğun İlgi

Ramazan ayı münasebetiyle İslam Toplumu Milli Görüş Paris Bölgesi (CIMG ) iftar orogramı düzenleyerek dayanışmanın sembolü oldu.
19 Nisan 2023

Ramazan ayı münasebetiyle İslam Toplumu Millî Görüş Fransa(CIMG) Paris Bölgesi  iftar programı düzenledi.

Sarcelles’de düzenlenen iftar programına toplumun her kesiminden katılım oldu. İftar davetine Fransa İslam Konseyi (CFCM) mensupları, Müslüman özel okulları, Sarcelles ve Fontenay Sous Bois Belediye Başkanları Patrick Haddad ve Jean-Philippe Gautrais, 95 bölgesinin Milletvekili Carlos Martens Bilongo gibi birçok isim katıldı.

Davetliler arasında Fransa Piskoposlar Temsilcisi Rahip Jean François Bour ve 95 bölgesinin Başhahamı Laurent Berros da yer aldı. CIMG Fransa Başkanı Emir Demirbaş da iftarda yer aldı.

DAYANIŞMANIN SEMBOLÜ OLDU

CIMG Fransa adına konuşma yapan Başkan Yardımcısı ve Doğu Fransa Bölge Başkanı Eyüp Şahin, “Saygıdeğer misafirlerimiz, teşriflerinizden dolayı çok mutlu olduk. Bizleri onurlandırdınız” dedi. Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini dileyen CIMG Paris Başkanı Erol Şenol, “Türkiye’de gerçekleşen depremde ölenlere rahmet diliyorum. Bu süreçte din, dil, ırk gözetmeksizin yaralılara ve depremzedelere destek amaçlı yapılan yardımlar için teşekkür  ediyorum” dedi.

“BU DAVET DAYANIŞMANIN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR”

Davetleri için İslam Toplumu Milli Görüş Paris Bölgesi temsilcilerine teşekkür eden Başhaham Laurent Berros, “Bu toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması biz dindarların vesilesi ile olacak. Bugün verilen bu davet, dayanışmanın en önemli sembolüdür” dedi. Milletvekili Carlos Martens Bilongo ise, bugünün anlamlı olduğunu belirterek Hıristiyanlığın Paskalyası, Yahudiliğin Pesahı ve Müslümanların Ramazan ayının son günlerinde olduğumuzun altını çizerek, “İşte laiklik budur. Laiklik, her din mensubunun özgürce dinini yaşamasıdır” ifadelerini kullandı. (c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş