Toplum

Almanya’da Milyonlarca Evli Etkilenecek: 3 ve 5 Vergi Sınıflarının Kaldırılması Gündemde!

Almanya’da hükümet, 3 ve 5 vergi sınıfını kaldırmayı planlıyor. Bu reform planı, milyonlarca evli vatandaşı yakından ilgilendiriyor.
01 Mayıs 2023
@Shutterdtock

Almanya’da hükümet, vergi sınıflandırması noktasında milyonlarca evli vatandaşı yakından ilgilendirecek bir değişiklik planlıyor. Yeni yasa tasarısına göre 3 ve 5 vergi sınıfının (Steuerklasse III ve IV) kaldırılması gündemde. Bu reform planının hayata geçirilmesi durumunda milyonlarca evli vatandaşın vergi sınıfı değişecek.

evli çiftler aynı oranda vergi ödeyecek

Buna göre evli vatandaşlar vergi sınıfı 4 üzerinden vergi ödeyecek. Böylelikle kadın-erkek fark etmeksizin evli çiftler aynı oranda vergi ödeyecek.

daha fazla kadının çalışması Hedefleniyor

Bu yeni düzenleme ile birlikte, 5 vergi sınıfında, evli çiftlerde daha az kazanan kişinin (çoğunlukla kadınlar) maaşlarındaki yüksek kesintinin sonlandırılması ve brüt maaştan kalan net maaşın daha yüksek olması planlanıyor. Yeni uygulamayla daha fazla kadının çalışması veya hâli hazırda çalışan kadınların, iş saatlerini artırması hedefleniyor.

Mevcut durumda kendileri seçebiliyor

Almanya’da mevcut durumda evli çiftler vergi sınıfı olarak 3 veya 5’i kendileri seçebiliyor. Bunun avantajı, toplamda daha az vergi ödenmesi. Bunun nedeni ise ortak vergi beyanı ile daha az kazanandan daha fazla, daha fazla kazanandan ise daha az gelir vergi kesilmesi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş