Yazarlar

Demokratik Ülkelerde Seçim Sonuçları Halkı Doğrudan Etkiler

Türkiye’deki seçimler hepimizin gündeminde yer aldı. Türkiye halkı ve yurt dışında yaşayan Türkiye kökenliler olarak büyük bir demokrasi şöleni içinde demokrasi tarihinin “katılımın en yüksek oy kullanma” oranlarından biri ile her iki turda da oylar kullanıldı.
23 Mayıs 2023

Türkiye’deki seçimlere katılan çeşitli partileri destekleyen cemaatimiz de, camilerimizde ve şubelerimizde uhulet ve suhulet içinde bir seçim dönemi geçirdi. Bu hassas dönemde de her zaman olduğu gibi farklı düşüncelere sahip olsak da kimseyi ayırmadan, dışlamadan, fikir ayrılıklarına saygı atmosferi içinde cemaatimizin sorumluluk bilinci içinde hareket ettiği günler geçirdik. Bu duyarlılıklarından dolayı tüm idarecilerimize ve cemaatimize teşekkür ediyorum.

Gündem | 14 Mayıs 2023 Türkiye Cumhurbaşkanı Seçimini Yapıyor 14 Mayıs 2023

Demokrasilerde seçimlerin önemini gösteren bir başka gelişme geçtiğimiz haftalarda Hinduların diğer inanç gruplarına âdeta yaşam hakkı tanımamak için elinden geleni yaptığı Hindistan’da yaşandı. 13 Mayıs’ta Karnataka Eyalet Meclisi seçimlerini Hindistan Kongre Partisi kazandı. İktidardaki Hindu milliyetçiliği ve İslam karşıtı uygulamalarıyla bilinen Hindistan Halk Partisi (BJP) iktidardan düştü. Seçim sonuçlarının ardından, Karnataka’da17 bin Müslüman kız öğrencinin eğitimini yarıda bırakmasına neden olan başörtüsü yasağının kaldırılacağı açıklandı. Okullarda başörtüsü yasağı getiren eyalet Eğitim Bakanı B.Nagesh ise yeniden seçilemeyerek parlamento dışında kalan isimlerden oldu.

Bir insanın inancı nedeniyle eğitim hayatının sonlanması kabul edilemez. Türkiye’de de bunu yıllarca çok acı bir şekilde başörtülü kızlarımız, kadınlar yaşadı, telafisi zor bedeller ödendi. Hindistan’da eyalet düzeyinde de olsa seçimle İslam karşıtlarının iktidardan indirilmesi Müslümanlar açısından sevindiricidir. Hindistan’daki ve dünyanın tüm diğer bölgelerindeki Müslümanların ve diğer inanç gruplarının özgürce dini mucibince bir hayat yaşayabilmesi duamızdır.

Öte yandan Almanya’da İslamofobi’nin tezahürlerine dair rakamlar açıklanmaya devam ediyor. Son verilere göre, 2022 yılında 62 camiye saldırı yapıldı, 2023 yılının ilk üç ayında ise Müslümanlara yönelik 6 kişinin yaralandığı toplam 124 saldırı gerçekleştirildi. Cami saldırıları, bilhassa başörtülülere yönelik saldırı haberleri artık sıradan haberler oldu. Irkçılığın bir dinî kesime karşı saldırıların toplum nezdinde sıradanlaşması ve olağanlaşması çok büyük bir tehlikedir. Huzur ve barış ortamında bir yaşam için tüm yetkililer, siyasiler, medya mensupları, toplum liderleri bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmek zorundadır.

Gündem | 21 Mayıs 2023 IGMG Genel Kurulu: “Asıl Hizmet Yolculuğu Şimdi Başlıyor” 21 Mayıs 2023

Genel Kurulumuz Hayırlı Olsun

21 Mayıs’ta Genel Merkezimizde 14. Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Mali raporumuzun ve faaliyet raporumuzun takdimi yapıldı. Bir kez daha yaptığımız çalışmaların büyüklüğüne 2022 yılında da canla başla yapılan çalışmaları gözden geçirdik. Hamd olsun sırf Allah rızasını umarak ana teşkilatımızdan, kadınlara ve gençlerimize değin her bir alanda takdire şayan çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Rabbim bu hizmetlerde maddi manevi emeği geçen her bir gönüllümüzden, müntesibimizden razı olsun. Bu hizmetlerin hepsini sadaka-i cariyeler olarak kabul buyursun.

Pin It on Pinterest

Paylaş