Gündem

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan: Ölüm Tehditleri Alıyorum!

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan sürekli ölüm tehditleri aldığını ve 24 saat polis koruması altında yaşamak zorunda kaldığını açıkladı.
23 Mayıs 2023
@shutterstock

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan sürekli ölüm tehditleri aldığını, tehditlerin bir kısmının Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump’ın kendisi aleyhine yaptığı kışkırtmalar sonrasında geldiğini açıkladı.

“Travma geçiriyorum”

Sürekli polis kontrolünde yaşamak zorunda kaldığını bildiren Sadiq Khan korona pandemisi sürecinde kendine olan güvenini kaybettiğini, ölüm tehditleri, Londra’daki Grenfell Tower yangını ve terör saldırıları sonrasında da posttravmatik stres bozukluğu (PTSD) çektiğini bildirdi. Kendisinin içinde bulunduğu bu psikolojik durumun işini yamasına engel olmadığını da söyleyen Sadiq Khan, kendisinin travma hâlinin mültecilerle düzensiz göçmenlerin yaşadıkları travma ile karşılaştırılamayacağını, bu kişilerin daha büyük travmalar yaşadığını ifade etti.

Guardian gazetesine konuşan Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan 2016 yılından beri sürdürdüğü görev için gelecek seçimlerde yeniden aday olacağını da açıkladı.

24 Saat Polis Korumasında

Tehditler dolayısıyla 24 saat polis korumasına girmek ve hayatının sürekli planlanmak zorunda kaldığını söyleyen Sadiq Khan “Benim Karnavala gitmem, konserlere gitmem, toplu taşıma araçlarını kullanmam, bisiklete binmem, camiye gitmem korumalarım için tam bir kabus.” ifadelerini kullandı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş