Yazarlar

Sılaya Dönüşler İbadete Dönüşsün

Avrupa’nın birçok bölgesinde okul tatili başladı veya yakında başlayacak. Birçok kişi memleketine gitmenin, gidecek olmanın tatlı heyecanını yaşıyor bugünlerde.
21 Haziran 2023

İzin heyecanının yaşandığı şu günlerde Türkiye’ye gidişlerle birlikte aklımızda bulundurmamız gereken en önemli husus sıla-i rahimin yani gidebilenler için akraba ziyaretleri, gidemeyenler için ise en azından telefonlaşarak akrabalarla bağların tazelenmesi bağların koparılmaması gelmelidir.

Toplum | 19 Haziran 2023 Hasene, Sıla Yolcularını Bu Yıl da Kapıkule’de Karşılayacak 19 Haziran 2023

Sıla-i rahimin; ayetlerde, hadislerde, namaz, zekât gibi farz ibadetlerden hemen sonra zikredilmesi, dinimizin akrabalık bağının korunmasına verdiği önemi gösterir. Bu bakımdan bu izin döneminde sıla-i rahimi yaşatarak, ibadet sevabına da nail olalım inşallah.

Öte yandan, IGMG ve Hasene International derneği bu sene de Avrupa’dan Türkiye‘ye karayolu üzerinden araçlarla giden vatandaşları Kapıkule sınır kapısındaki stantlarında gönüllü görevlilerce ikramlarla karşılıyor olacaklar. 22 Haziran’da başlayacak ve 70 gün boyunca hizmet sunacak stantlarımıza tüm sıla yolcularını bekliyoruz.

Belçika’da EMB’nin Tanınırlığının Kaldırılması

Belçika’da Adalet Bakanı van Quickenborne göreve geldiğinden beri Belçika İslam Temsil Kurumu’na (EMB-Executif) türlü türlü ithamlarda ve engellemelerde bulunarak âdeta kurumu itibarsızlaştırma gayretinde idi. Bakan son olarak 11 Haziran’da “Müslümanların yeni temsilcisi” olarak tanımak üzere yeni bir kurum oluşturduğunu ve EMB’nin tanınırlığını kaldırdığını açıkladı. Şu açıkça bilinmelidir ki, bu yeni kurumun Belçika Müslümanları nezdinde bir temsil yeterliliği bulunmamaktadır.

Müslümanların azınlık olarak bulundukları bir ülkede Müslümanları kimin temsil edeceğine hükûmet yetkilileri, bakanlar, siyasiler değil Müslümanların bizzat kendileri karar vermelidir. Nitekim, EMB, 1996’dan bu yana Belçika devleti ile Müslüman cemaati arasında resmî bir temas noktası görevini üstlenmiş ve bu görevini de başarıyla yerine getirmişti. Böylesi bir kurumun tanınırlığını kaldırıp bunun yerine yeni bir kurum oluşturulduğunu açıklanması ve ülkedeki Müslüman cemaatlere “devlet nezdinde sizi bu yeni kurum temsil edecek” diyerek bir dayatmada bulunulması bizzat Adalet Bakanı tarafından adaletin ve Müslümanların temel haklarının çiğnenmesidir. Müslümanların fikirlerini, değerlerini hiçe sayan böyle bir usul asla kabul görmeyecektir. Ülkedeki Müslümanlar bu konuda haklarını sonuna kadar savunacaklardır. Hükûmet çok daha aklı selim hareket etmeli ve Müslümanlara rağmen Müslümanlar adına adımlar atmaktan vazgeçmelidir.

Hac ve Kurban

Bu yıl Rabbimize hamdolsun iki yılın ardından yine milyonlarca Müslümanla birlikte haccımızı ifa ediyoruz. Kurbanlarımız ise yine dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahipleri ile buluşuyor. Allah tüm hüccacın haccını mebrur eylesin, hacdaki İslam kardeşliği tüm ümmete yansısın. Allah kurbanlarımızı kabul eylesin. Kurban Bayramımız şimdiden mübarek olsun.

Pin It on Pinterest

Paylaş