Toplum

Almanya’da Yüksek Gelirliler Ebevyn Parası (Elterngeld) Alamayacak!

Almanya’da yüksek gelirli ailelerin gelecekte tasarruf planları doğrultusunda ebeveyn parası almaması planlanıyor.
05 Temmuz 2023
@Shutterstock

Almanya’da Aile Bakanlığı tasarruf planları doğrultusunda yüksek gelirli ailelere ebeveyn parası (Elterngeld) vermemeyi planlıyor. Aile Bakanı Lisa Paus, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu planı doğruladı ve bu durumdan 60 bin ailenin etkilenebileceğini belirtti.

“yıllık gelir sınırı 150 bin Euro’ya düşürülecek”

Lisa Paus, “Ebeveyn parası alanların sayısı, gelir sınırlarının düşürülmesiyle azaltılacak. Buna göre ebeveyn parası almak için vergiye tabi yıllık gelir sınırı 150 bin Euro’ya düşürülecek.” diye kaydetti. Yıllık gelir sınırı mevcut durumda çiftler için 300 bin Euro, çocuğu yalnız büyüten ebeveynler için ise 250 bin Euro.

FDP Karşı Çıkıyor

Hür Demokratlar Partisi (FDP) söz konusu plana karşı çıkarken, FDP Grup Başkanı Christian Dürr, “Özellikle aile içinde kadın erkek eşitliği hedefi kapsamında bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Hür Demokratlar bu tasarruf planını bu şekliyle reddediyor.” diye kaydetti.

Christian Lindner’dan Tepki

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner da konuyla ilgili, Paus’un tasarruf konusundaki çekincelerine atıfta bulunarak, Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu, “Eğer meslektaşımız ebeveyn ödeneğindeki değişiklik konusunda ikna olmadıysa, tasarruf planını başka bir şekilde yapabilir ve yapmalıdır.”(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş