Toplum

Almanya’da Ev Sahipleri Dikkat: 200 Bin Konut İçin Ceza!

Almanya’nın on binlerce emlak vergisi beyannamesi hala yapılmadı. Ev Sahipleri gecikme zammı ve faizi ile karşı karşıya.
06 Temmuz 2023
@shutterstock

Almanya’nın başkenti Berlin başta omak üzere, bir çok eyalette on binlerce emlak vergisi beyannamesi hala yapılmadı. Ev Sahipleri gecikme zammı ve faizi ile karşı karşıya.

on binlerce beyanname eksik

Berlin Maliye Senatosu’nun Deutsche Presse-Agentur’a verdiği bilgiye göre, Haziran ayı sonuna kadar yaklaşık 775 bin emlak vergisi beyannamesi yapıldı. Buna göre sadece Berlin’de 80 bin ila 100 bin arasında beyanname hala eksik.

ev sahiplerine cezalar uygulanacak

Brandenburg Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ingo Decker, “Vergi daireleri yakın zamanda söz konusu ev sahiplerine cezalar uygulayacak” diye konuştu. Decker, buna göre ocak ayının sonundan bu yana hesaplanacak şekilde, aylık 25 Euro’luk ek ücret ödenmesi gerekeceğinin altını çizdi.

Berlin’de sadece 20 bin civarında beyanname yapıldı

Berlin’de Vergi daireleri, haziran ayının başında söz konusu ev sahiplerine hatırlatma mektubu göndermiş, vergi beyannamelerinin ulaştırılması noktasında haziran ayının sonuna kadar mühlet vermişti. Ancak bu tarihten sonra vergi dairelerine sadece 20 bin civarında beyanname ulaştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş