Gündem

Macron: Okullarda Uzun Elbise Yasağını Devam Ettirmeye Kararlıyız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, okullarda öğrencilerin uzun elbise giyme yasağına ilişkin taviz vermeyeceklerini söyledi.
05 Eylül 2023
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron @Shutterstock

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle bir liseyi ziyaret etmek için gittiği Vaucluse vilayetinde, okullarda öğrencilerin abaya giymesinin yasaklanmasına ilişkin basına değerlendirmelerde bulundu.

Gündem | 1 Eylül 2023 “Fransa’da Üniversitelerde De Başörtüsü Yasaklanabilir” 1 Eylül 2023

“Kararlıyız”

Bu yasak konusunda “taviz vermeyeceklerini ve kararlı olduklarını” dile getiren Macron, bu kararlılığın sözde kalmayacağını, uygulamaya da geçirileceğini ifade etti. Macron, abaya yasağı konusunun hassas olduğu lise ve orta okullarda müdür ve öğretmenleri desteklemek amacıyla ek özel personelin görevlendirileceğini duyurdu.

Denetlemek için personel görevlendirilecek

Emmanuel Macron, bu personelin öğrencilerle ve aileleriyle de diyalog kurabileceğini kaydederek, yasağa uymayanların olabileceğini ancak “okullar açıldığında hiçbir şekilde buna geçit vermeyeceklerini” söyledi.

erkek entarileride yasaklandı

Eğitim Bakanı Gabriel Attal’in, 27 Ağustos’ta abaya ve entari tarzı uzun elbiselerin laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle okullarda giyilmesine müsaade etmeyeceğini açıklaması tartışmalara neden olmuştu.

Eğitim Bakanı Gabriel Attal, 31 Ağustos’ta konuk olduğu France Inter radyosunda, 4 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi itibarıyla kızların giydiği abayaların yanı sıra erkek entarilerinin (kamis) de yasaklanacağını açıklamıştı. (aa,c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş