Dünya

Tahir Köksoy: Dünyanın Dört Bir Yanından Müslümanlar IGMG İle Umrede

İslam Toplumu Millî Görüş Hac-Umre Başkanı Tahir Köksoy, Camia Haber'e aralık umresi ile alakalı bilgilendirmelerde bulundu.
03 Ocak 2024

Dünyanın  Dünyanın dört bir yanından binlerce Müslüman, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hac-Umre Başkanlığı önderliğinde kutsal topraklarda umre ibadetini gerçekleştiriyor. Yapılan organizasyonla alakalı IGMG Hac-Umre Başkanı Tahir Köksoy, Camia Haber’e açıklamalarda bulundu. Aralık ümresinin yoğunluğu içinde, kutsal topraklardaki ziyaretlerin güzel bir organizasyonla devam ettiğini belirten Köksoy umre ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

IGMG Hac Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy

Gençlik | 5 Ekim 2022 Almanya’da Ölümcül Hasta 14 Yaşındaki Gencin Son Dileği Umre Oldu 5 Ekim 2022

“büyük bir başarı”

Bu özel ve büyük bir hassasiyet ile planlanan organizasyonu gerçekleştirilmesinde Avrupa’nın dört bir yanından gelen hizmet görevlileri, sağlık ekibi, çocuk kulübü, kadınlar teşkilatı, gençlik teşkilatı ve daha birçok birimin katkı sağladığını belirten Köksoy, “Birlik beraberlik ile bu organizasyonun büyük bir başarı elde ettiğini gördük.” ifadelerini kullandı.

ilk kez japonya’dan bir kafile

Bu yıl aynı zamanda Japonya’dan ilk defa bir kafilenin olduğunu belirten Köksoy, bunun ayrıca sevindirici olduğunu belirtti. Köksoy, “Gençlerle bir araya gelmek, vahyin merkezinde buluşmak büyük bir heyecan ve güzellik. Teşkilatın yıllarca süren deneyimiyle hac ve umre organizasyonumuzun marka haline gelmiş olması da ayrı bir gurur kaynağı.” diye kaydetti.

Toplum | 26 Ocak 2023 IGMG’den Örnek Çalışma: Otizmli ve Down Sendromlu Çocuklara Özel Umre 26 Ocak 2023

ocak ve şubat umresine de yoğun talep

Ocak ve Şubat umreleri için de ciddi bir talep olduğunu belirten Köksoy, “Avrupa’nın dört bir yanından bu güzel çalışmaları gören ve takdir eden insanlarımızın ilgisi ve teveccühü büyük.” diye belirtti. Aralık umresinde 3 ile 10 yaş arası çocuklara yönelik eğitimciler eşliğinde hizmetler verdiklerini belirten Köksoy, özellikle görme engelliler gibi farklı engel gruplarına da hizmet etmeye çalıştıklarını vurguladı. İslam Toplumu Millî Görüş’ün 7 ayrı dilde hac organizasyonu yaptığını da sözlerine ekledi.

10 bine yakın Müslüman kutsal topraklara akın etti

Bu yıl aralık umresinde İGMG Hac-Umre Başkanlığı çatısı altında 10 bine yakın dünyanın dört bir yanından Müslümanlar kutsal topraklara akın etti. IGMG ile umre ibadeti yapmak isteyenlerin, kayıt işlemlerini IGMG camileri veya bölgelerinde yapmaları gerekiyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş