Gündem

Almanya’da Camilere Gönderilen Tehdit Mektuplarını Tek Kişi Yazmamış

Almanya’da camilere tehdit mektubu gönderenin bir tek kişi olmadığı, mektupların farklı kişiler tarafından azıldığı tespit edildi. Ancak faillere ulaşılamadı.
16 Ocak 2024

Almanya’da özellikle Hessen eyaletindeki camilere ve İslamî kuruluşlara tehdit mektupları gönderen kişinin tek kişi olmadığı tespit edildi.

Fallerinin henüz bulunamadığı tehdit mektuplarının tek elden yazılmadığı tespitini yapan Hessen eyalet İçişleri Bakanlığı mektupların yazım biçim ve yazım şekilleri incelendiğini bildirdi.

Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth, yapılan incelmeler sonrasında mektupların farklı kişiler tarafından yazıldığının tespit edildiğini bildirdi. Bakan Peter Beuth, eyalet Sol Parti Meclis grubuna verdiği cevapta, mektupları yazan kişilerin farklı kişiler olduğunu açıkladı.

Gündem | 3 Eylül 2023 Almanya’da Camiye Tehdit Mektubu: Hepinizi Bombalayacağım! 3 Eylül 2023

Mağdur Camilere Destek Verilecek

Bu arada, tehdit mektupları dolayısıyla mağdur olan camilere ve cami cemaatine emniyet müdürlükleri tarafından yardım edileceği, emniyet müdürlükleri bünyesinde bulunan mağdur danışma merkezleri ile uyum koordinatörlerinin danışmalarda bulunmak üzere görevlendirileceği de ifade edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş