Gençlik

Almanya’da IGMG Gençlik Şurası Düzenlendi: “Gencin Olmadığı Yerde Hiçbir Şey Başarılı Olamaz”

Almanya’nın Köln kentinde IGMG Gençlik ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın ortak çalışması olan Gençlik Şurası düzenlendi. Panelde konuşan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Gencin olmadığı yerde hiçbir şey başarılı olamaz.” dedi.
20 Ocak 2024
@camiahaber

Almanya’nın Köln kentinde İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Merkez binasında, IGMG Gençlik ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın ortak çalışması olan Gençlik Şurası düzenlendi. IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ün de katılım sağladığı programda, maneviyat, iletişim, dijitalleşme, sosyal problemler, yapılanma ve faaliyetler gibi konular ele alınıyor.

Farklı konular ele alınıyor

Gençlik Şurası’nda “Gençlik ve İletişim”, “Gençlik Merkezleri”, “Gençlik Faaliyetleri / Aktiviteleri”, “Gençlik Teşkilatlarının Yapılanmaları”, “Millî Görüş ve Gençlik”, “Teknoloji ve Dijital Platformlar”, “Gençliğin Güncel Problemleri” ve “Gençlik ve Maneviyat”, ele alınan diğer konular arasında yer alıyor.

“gencin olmadığı yerde hiçbir şey başarılı olamaz”

Gençlik Şurası’nda konuşan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, IGMG’nin kurucularından bahsederken, “57 yıl önce bu teşkilat kurulurken onlar gençti. Buraya gelenler, üniversite öğrencileri gençti. Misafir işçiler gençti. Belki en ihtiyarı 40 yaşındaydı. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ‘Bu dinde bana gençlerin desteği verildi’ diyor ya, gencin olmadığı yerde hiçbir şey başarılı olamaz.” diye kaydetti.

Gençlik | 26 Kasım 2023 IGMG Gençlik Teşkilatı Yıldız Hitabet Yarışması Sonuçlandı 26 Kasım 2023

“bu teşkilatın etkin olmasının ana müsebbibi gençlerdir”

IGMG’nin dinamik, bu kadar yaygın, bu kadar etkin olmasının temelinde gençliğin azmi ve dinamizminin olduğunu belirten Kemal Ergün, “Bu teşkilatı kuranlar zaten gençti. O zaman bizim yaş grubunda olan insanlar yoktu. Dolayısıyla bugün bu teşkilatın etkin ve yaygın hale gelmesinin ana müsebbibi gençlerdir.” diye konuştu.

Gençlik Şurası

Gençlerin güncel sorunlarını ele alabilmek ve onların geleceğini sağlam zemin üzerine inşa edebilmek için, istişare geleneğini yaşatarak IGMG Gençlik Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı, bu yıl ilk defa “Gençlik Şurası” düzenleniyor. Şura, alanında uzman kişilerin katılımlarıyla takip ediliyor.

Amaç gençlerin sorunlarını çözmek

Gençlik Şurası’nın amacı, gençlerin yaşadığı güncel sorunları tespit etmek, masaya yatırmak ve sorunların çözülmesi için ortak fikirler üretip uygulamaya geçmek olarak belirtilirken, aynı zamanda bir diğer amaç ise İslami ölçüde sosyo-kültürel ve güncel sorunları da dikkate alarak çözüm odaklı çalışmalar sunmak olarak ifade ediliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş