Gündem

Almanya’da Cami Duvarını Aşırı Sağ Sembollerle Karaladılar

Almanya’nın Baden-Würtetmberg eyaletinde kimliği belirsiz kişiler, IGMG Camisi’nin duvarlarını aşırı sağ sembollerle karaladı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ocak 2024

Almanya’da cami saldırıları hız kesmiyor. Son olarak Baden-Württemberg eyaletindeki İslam Toplumu Millî Görüş Mössingen Camii’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı. Saldırganlar caminin duvarını aşırı sağ sembollerle karaladı.

“Holocaust he Moslems”

Caminin dış cephesindeki duvarda, “Holocaust he Moslems” ifadeleri ile 14/88 ve 1161 sayı kodları yer aldı. 14/88, beyaz üstünlüğünün popüler iki sayısal simgesinin bir kombinasyonudur. İkinci simge ise 88, “Heil Hitler” anlamına geliyor. Olay, cemaat tarafından fark edilirken, polis soruşturma başlattığını duyurdu.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’nden Kınama Mesajı

İslam Toplumu Millî Görüş’ün Başkanı Kemal Ergün, olayı şiddetle kınadı. Ergün, “Bu olayın en kısa sürede aydınlatılmasını ve fail veya faillerin hesap vermesini talep ediyoruz.” dedi.

Müslümanlara Yönelik Saldırılarda Ekim’den Bu Yana Artış

Almanya’da Filistin-İsrail savaşı sonrası İslam karşıtı suçlarda endişe verici bir artış kaydedildi. İşlenen suçlar arasında, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, mal tahribatı, anayasaya aykırı örgütlerin sembollerini kullanma ve fiziksel saldırılar yer aldı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş