Toplum

Yurt Dışında Sosyal Yardım Alınabilir Mi?

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, Almanya’dan sosyal yardım alabilir mi? Camia Haber, okuyucuları için araştırdı.
01 Şubat 2024
@Shutterstock

Yurt dışında sosyal yardım alınabilir mi sorusu sıkça sorulmakta. Bu noktada 1 Ocak 2005’ten itibaren Almanya’da yaşamayan Alman vatandaşları için sosyal yardım ve temel güvenlik hizmetlerinin sağlanması yasal olarak düzenlendi.

yurt dışında sosyal yardım mümkün değil

Bu düzenlemeye göre, sosyal yardım sadece Almanya’da yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere verilebiliyor. Almanya dışında ikamet eden Alman vatandaşlarına bu tür yardımların yapılması buna göre mümkün değil.

Toplum | 5 Mayıs 2023 Almanya’da Sosyal Yardımlar İçin Eksik Bilgi Cezai İşlemle Sonuçlanabilir 5 Mayıs 2023

istisnai durumlar söz konusu olabilir

Ancak bazı istisnai durumlar söz konusu olabilir. Yurt dışından geri dönüşün belirli nedenlerle mümkün olmadığı ve olağanüstü bir ihtiyaç durumunun kaçınılmaz olduğunun kanıtlanması durumunda yardım alınabilir.

Almanya’ya belli sebeplerle gidilemiyorsa

Bu tür durumlar arasında örnek olarak yasal nedenlerle yurt dışında kalmak zorunda olan bir çocuğun bakımı ve eğitimi yer alıyor. Çocuğun ayrıca hastanede uzun süreli tedavi olması da bu kapsamda değerlendirilebiliyor.

Toplum | 13 Ekim 2022 Almanya’da Son 20 Yılın En Büyük Sosyal Yardımı 1 Ocak’ta Başlıyor 13 Ekim 2022

yardım için ek başvuru gerekli

Yurt dışında sosyal yardım için normal başvurunun yanında ayrıca ek bir başvuru yapılması gerekiyor. Bu ek başvuru, Almanya içinde yapılan başvurulardan bağımsız olarak yapılmalı.

başvurular Alman dış temsilciliklerinde yapılıyor

Buna göre mali destek almak isteyen kişilerin, başvurularını bulundukları ülkedeki Alman dış temsilciliklerine yapmaları gerek. Onaylanan yardımlar ise dış temsilcilik tarafından ödeniyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş