Gündem

Alman Bakandan Acı İtiraf: “Artık Paramız Kalmadı”

Doğu Almanya'dan Sorumlu Bakan Carsten Schneider, hükümetin mali durumuyla alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Schneider, “Artık paramız kalmadı.” dedi.
01 Şubat 2024

Almanya’nın ARD televizyonundaki “Hart aber fair” (Alm. Sert ama adil) adlı tartışma programına katılan hükümetin Doğu Almanya’dan Sorumlu Bakanı Carsten Schneider, mali durumla alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mali durumla alakalı dürüst olmak istediğini belirten Schneider, “Artık paramız kalmadı.” diye konuştu.

“daha fazla yardım duyurusunda bulunamayacağım”

Bakan Carsten Schneider, söz konusu mali durumun nedenini şu sözlerle açıkladı: “Korona yardım paketleri, ayrıca gaz ve elektrik faturaları kapsamında vatandaşlara yapılan toplam 800 milyar Euro’luk yardım için geri ödeme vakti geldi. Bu noktada daha fazla yardım duyurusunda bulunamayacağım.”

Toplum | 31 Ocak 2024 Almanya’da Vergi Reformu Geliyor: Vatandaşların Cebi Rahatlayacak! 31 Ocak 2024

“Bunların hiçbirini tahmin edemedik”

Anayasa Mahkemesi’nin, hükümetin daha fazla borçlanmasına da yasak getirmesinin ardından ayrıca kısıtlamış durumda olduklarını belirten Schneider, “Bunların hiçbirini tahmin edemedik.” diye ekledi. Hükümetin 2023 yılında 916.1 milyar Euro’luk rekor vergi geliri elde etmesine rağmen, mali anlamda bu duruma gelmesi ise büyük tepki topladı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş