Gündem

Türkiye Başkonsoloslarından Türkçe Anadil Derslerine Kayıt Çağrısı

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya eyaletindeki Türk başkonsoloslukları Türkçe anadil derslerine kayıt yaptırma çağrısı yaptı. Anadil dersine katılım kayıtları, okul kayıtları ile birlikte yapılıyor.
06 Şubat 2024
Kuzey Ren Vesfalya'daki Türkçe anadil derslerine katılım çağrısı Düsseldorf başkonsolosluğun ev sahipliğinde gerçekleşti. @Halil İbrahim Karaaslan

Türkiye Cumhuriyeti’nin Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya eyaletinde bulunan Başkonsoloslukları eyaletteki okullarda verilen Türkçe anadil derslerine katılım çağrısı yaptı.

Türkçe anadil derslerine katılım çağrısı Düsseldorf Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde yapılan bir toplantıda yapıldı. Toplantıya Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ile birlikte Düsseldorf Eğitim Ataşesi Muteber Gamze Bozgöz, Köln Eğitim Ateşesi Dr. Muhterem Dilbirliği, Essen Eğitim Ataşesi Sabri Yolcu ve Münster Eğitim Ataşesi Ayşe Nazlı Söylet de katıldı.

Anadili Başarının Anahtarı

Anadili öğrenmenin hem eğitim hem de uyum başarısı için kilit rol oynadığına dikkat çekilen toplantıda, anadilini sağlam öğrenen ve çift dilli yetişen çocukların eğitim ve iş hayatlarında daha başarılı olduğu; bunun yanı sıra, özgüveni yüksek, kimliklerine sahip bilinçli bireyler olarak yaşadıkları toplumlarda hizmet ettiklerine vurgu yapıldı.

Lüften Çocuklarınızı Türkçe Derslerine Kaydettirin

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde Türkçe dersleri 1 sınıftan 10. Sınıfa kadar tüm sınıflarda verilebiliyor. Türkçe anadil dersleri açılabilmesi için ilkokullarda en az 15 velinin, ortaöğretim okullarında ise en az 18 velinin okul yönetimine yazılı olarak Türkçe anadil dersi almak istediklerine dair başvuruda bulunması gerekiyor.

Başvurular Bu Ay Başlıyor

Başvuruların anaokulundan ilkokula ve ilkokul öğreniminden ortaöğretime geçiş kayıtlarının başladığı Şubat-Mart aylarında yapılması gerekiyor. Eğer ilgili okulda Türkçe dersi zaten verilmekte ise yine de kayıt esnasında bu derse katılması için müracaat edilmesi gerekiyor.

Başvuru Formları Nereden Alınıyor?

Başvuru formları, bazı okullarda bulunduğu gibi, Türkçe derslerine kayıtla ilgili herhangi bir sorun yaşamanız halinde, aşağıdaki temas bilgilerinden Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Türkiye Başkonsolosluklarının Eğitim Ataşeliklerinden alınabiliyor. Ayrıca eğitim ateşeliklerinin internet sitelerinden de indirilebiliyor. Her hangi bir problemle karşılaşıldığında yine ilgili eğitim ateşeliğinden yardım alınabiliyor.

Başvuru formunu şu linkten de indirebilirsiniz:

https://koln.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_02/17145332_Turkce_Dersi_Genel_Kayit_Formu.pdf

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş